Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаХокеј

На крилима победе против Загрепчана, Звезда напада плејоф ИХЛ лиге!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕДВЕШЧАК 8:2 (2:0, 2:1, 4:1)

Хокејаши Црвене звезде су на најбољи могућ начин спустили завесу на лигашки део ИХЛ шампионата, и јасно својим противницима ставили до знања да су главни фаворити за историјско освајање ИХЛ пехара. За две утакмице у два дана испратили су актуелног шампиона, екипу Медвешчака, са чак шеснаест поготака у мрежи. Чета Јовице Руса обе утакмице овог викенда искористила је за додатно уигравање и испробавање разних тактичких варијанти и минијатура, јер, подсетимо, црвено-бели су још пре овог викенда и математички обезбедили прво место и пол-позицију пред плејоф.

1/3

У првих неколико минута сусрета видели смо пар релативно опасних напада Црвене звезде, али без конкретније завршнице. Највећа је била она која се указала већ у првом минуту – умало смо искористили неопрезност гостију приликом извршавања измена, али Ђумић није био прецизан. Првих десетак минута меча имали смо теренску иницијативу, доста више покушаја ка голу, а гости су у тим налетима црвено-белих оклопника и капитулирали. Играо се 8. минут када је из гужве Лука Вукићевић протурио пак до Вјачеслава Чегринтсева, а овај је послао пак кроз ноге голмана Николића за 1-0! Неколико десетина секунди касније, умало да исти играч дуплира предност црвено-белих. Након велике борбе са Сертићем, избија сам испред Николића, али покушај сјајног Руса бива заустављен.

Додали су Хрвати гас у наредних неколико минута, пребацили тежиште игре на нашу половину, можда и највише због искљућења Подунавца, али су им се ти напади на њихову жалост само обили о главу. Очигледно бржи хокејаши Звезде су простор за контранападе максимално искористили. Играо се 12. минут када је након фантастичне комбинације на нашем делу леда пак стигао до Павела Поправке, који хируршки прецизним пасом проналази Михала Даниела. Звездина осмица туче по паку из све снаге и неодбрањиво погађа горњи десни угао гостујућег гола за 2-0!

Два минута након постизања другог поготка, били смо у низу прилика за постизање и трећег – најпре Чегринтсев и Бркушанин нису имали среће, да би одличну акцију умало у гол претворио и Сабадош. Очигледна је била жеља наших хокејаша да већ у првом периоду реше питање победника, али што до недостатка среће, што до недостатка концентрације у завршници, у томе нисмо успели. Тек на моменте играчи Медвешчака су покушавали да угрозе наш гол, али њихови напади били су јалови.

2/3

Како смо на то већ увелико и навикли, хокејаши Црвене звезде знали су да у одређеним деоницама меча обарају темпо. Овај пут су то учинили у уводних шест-седам минута другог дела меча. Како смо повратили брзину клизања и конкретан проток пака, омдах смо створили и неколико изгледних прилика. У осмом минуту шанса из категорије стопостотних – Бркушанин излази 1 на 1 са гостујућим голманом, шутира, Николић брани, на пак налеће Сабадош који ни у тој ситуацији није успео да се упише у листу стрелаца. Свему томе претходио је одличан покушај Кулешова, који је завршио тик поред гола. Све је мирисало на нови погодак, а на њега се чекало све до 9. минута, када је након уигране комбинације мрежу гостију погодио Андреј Цвик за 3-0! Асистенција је приписана Мирку Ђумићу.

Тргли су се гости, и коначно дошли до дела утакмица који је по свему приказаном припао њима. Од трећег поготка наше екипе, фуриозно су нападали хокејаши Медвешчака. Отреситија и агресивнија игра исплатила им се у 12. минуту, када су извели уједно и најлепшу акцију свог тима на мечу. Играч са бројем 62, Сергеј Чурћић упослио је „на тацни“ Јосипа Вуглаћа, који помоћу стативе некако наговара пак да пређе гол линију за 3:1.

Увидели су црвено-бели да у тим моментима нешто не штима, дозвали се памети и већ у наредним минутима могли да поново повисе предност на три гола разлике. Страшну акцију извео је наш тројац Анић-Драговић-Даниел, у 14. минуту, међутим сјајно је интервенисао Николић и спречио постизање потенцијално најлепшег гола на мечу. Пак је веома брзо, из прве ишао од нашег до гостујућег гола, при чему су га контролисала само три играча Црвене звезде. Недуго затим, погађамо и стативу! Марковић није имао среће.

Неколико минута затишја, а онда у 18. минуту по једну прилику имали су Цвик и Ђумић, али без промене резултата. Да се на нови одмор не би отишло егал резултатом друге деонице, побринуо се Роберт Сабадош на асистенцију Андрије Шпањевића. Прихватио је Роберт пак испред голмана Николића, који брзо реагује, „улази му“ у шут, али Сабадош рутински одлаже пак у леву страну, вара голмана и погађа небрањену мрежу за 4-1. Играо се последњи минут другог периода.

3/3

Иако су црвено-бели имали релативно убедљиву предност након два дела игре, нису ни помишљали да се заустављају. Напротив, још су јачи гас додали у трећој трећини и већ у прва два минута створили две прилике за повећање предности. Када се на тако офанзивну игру дода и играч више након искључења Шимуновића, јасно је било да ће голман гостију капитулирати и пети пут вечерас. Четврти минут и акција коју су наши хокејаши довели до савршенства: пак се прослеђује иза гола, где га у овој ситуацији прихвата Бркушанин; делић секунде га чува у свом поседу а потом га враћа на метар-два од гола где налеће Чигринтсев и смешта га иза леђа Николића за 5-1. Акција коју смо често гледали кад играју наши хокејаши.

Након тога, стварамо још 3 прилике, и то преко Сабадоша, односно Шпањевића. Благи пад у игри у периоду од 6. до 9. минута, те искључење Гаидаша због повлачења, резултирали су новим поготком екипе Медвешчака. Након акције Буразина и Вердина, пак долази до Тина Ковачека који је просто „пробушио“ Ранковића и смањио резултатски дефицит: 5:2. Вероватно ни сам није био свестан како је и где прошао пак.

На гол Црвене звезде стаје млади Бојан Васић и испоставиће се, успешно га чува до краја утакмице. Пресликану акцију приликом постизања петог поготка видели смо и у 10. минуту. Чегринтсев који је иза гола враћа пак ка Новаковићу, који не користи „зицер“. Упорно и упорно је Звезда понављала исти проток пака, па нам се и други пут посрећило из свега три покушаја, и то већ у 12. минуту. Даниел Михал враћа ка Павелу Поправки, а овај „поправља“ пропуст свог младог колеге Угљеше Новаковића и рутински доводи црвено-беле до предности од 6:2. Свеједно је ко изводи ову комбинацију, резултат је најчешће или гол, или велика прилика.

У 14. минуту бележимо занимљиву одбрану голмана Медвешчака, Николића, који се фудбалским речником бацио и зауставио шут Сабадоша из опасне позиције. Баш није хтело Роберта вечерас.
Кад год би гости помислили да угрозе наша три бода са ове утакмице, врло брзо су уследиле реакције нашег тима, те повећавање предности. При резултату 6:2 јасно је било и гостима да немају права чак ни чуду више да се надају, па је такав пад морала Црвена звезда искористила да погоди још два пута и нанесе тежак пораз Медвешчаку.

У 19. минуту прецизан за 7:2 био је Марко Бркушанин, након асистенције Чегринтсева, а у последњим секундама сусрета видели смо још један леп погодак. Перфектан контранапад Андреја Цвика и Мирка Ђумића, изиграли су готово пет играча Медвешчака, на крају Ђумић несебично за Цвика (одлучио да не шутира из велике прилике), који великом лакоћом ставља тачку на овај сусрет – и 8:2!

Црвено-бели хокејаши су ауторитативно, надмоћно и убедљиво одиграли не само ову утакмицу, већ и читав лигашки део овогодишње ИХЛ лиге. Од 28 утакмица, наши хокејаши у своју корист су решили чак 25 (једну након продужетка), при чему нам је гол-разлика невероватних 117 голова у плусу! Играмо хокеј какав нисмо у скоријој историји играли. Имамо стране играче који су играли у јачим лигама, који не би ни помишљали да играју у „лошој“ Звезди од пре неколико година. Имамо и домаће хокејаше који су у већем делу и хокејаши наше репрезентације! Имамо све предуслове да освојимо трофеј, али још увек немамо навијаче који ће у томе помоћи.

Је л’ треба још разлога да дођете и подржите ове момке у борбама за први трофеј ИХЛ лиге? Своју мисију започињемо почетком марта, првом четвртфиналном утакмицом против екипе Војводине (највероватније већ другог марта, али бићете накнадно обавештени), улаз у ледени Пионир је бесплатан. Дођите у што већем броју, потребни смо нашој Звезди!

СВИ НА ХОКЕЈ !!!

Повезане вести

Leave a Comment