Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеСпортско Друштво

Ин мемориам: Шабан Шаулић

Шабан Шаулић, легенда народне музике, музичар, продуцент и велики навијач Црвене звезде, преминуо је у 67. години после тешке саобраћајне несреће у Немачкој.

Шаулић је рођен 6. септембра 1951. године у Шапцу. Био је певач, музичар и продуцент. У току богате каријере добио је и надимак „краљ народне музике“.

Његова мајка Илдуза Демировић је из Бијељине, где је он и сам провео доста времена. Ипак, већи део свог живота живео је у Београду, са супругом Горданом и троје деце – Илдом, Санелом и Михајлом.

Први албум Шабана Шаулића је изашао 1969. године, када је имао 18 година. Након тога, почели су да се ређају хитови, који се и дан данас радо слушају. Песме „Дођи да остаримо заједно“ и „Два галеба бела“ сматрају се једним од најбољих икад отпеваних народних песама. Осим ових песама, велики хитови Шабана Шаулића су били и „Увенуће нарцис бели“, „Сине“, „Данима те чекам“, „Снежана“, „Одлазиш, одлазиш“, „Позн’о бих те међ’ хиљаду жена“…

Укупно је снимио више од 30 албума и одржао је бројне концерте.

Оно што су сви који су га волели знали јесте то да је Шабан обожавао живот, увек је био насмејан, чак и у тешким тренуцима, а много је волео фудбал и Црвену звезду.

Звезда је тим који волим. Цео живот сам звездаш и то ћу увек бити. Срећан сам кад год Звезда победи – знао је често Шаулић да каже.

Фудбал је често играо и био му је омиљени хоби, и увек је показивао колико воли Звезду.

Много се обрадовао победи над Ливерпулом прошле јесени, а са црвено-белима га је повезивао и унук Лука Аџић који је поникао у нашем клубу.

Шабан Шаулић је отишао у легенду, али је остао у срцима свих.

Црвена звезда породици и пријатељима Шабана Шаулића изражава искрено саучешће.

Текст на сајту СД

Повезане вести

6 comments

ГоранМГоран феб 19, 2019 at 10:32

Још сам у шоку и кад год помислим на нашег краља обузме ме невиђена туга… за мене је био и увек ће бити певачина убедљиво број 1, његови безбројни хитови ће се слушати док је века и док траје живи свет…такав глас мајка више неће родити, на небу почивај у миру са анђелима и певуши своје прелепе песме, забављај познато друштво које је такође отишло…оставио си уклесан, неизбрисив траг и никада нећеш пасти у заборав, краљу мој… Саучешће породици.

Reply
ReD феб 18, 2019 at 19:49

Vecna Pamjat Kralju narodne muzike.

Reply
Србин са Космета феб 18, 2019 at 15:37

Најбољи певач свих времена!
Нека Ти је вечна слава!

Reply
Loki феб 18, 2019 at 11:11

Otišao je najbolji medju najboljim pevačima koje je naša zemlja iznedrila… Otišao je čovek koji je bio Zvezdaš do bola, čovek koji je 20 godina, u vreme Dzaje i Cveleta, imao člansku kartu i propusnica broj 005…Otišla je pevačina da sada peva andjelima i da tamo gore već ovog jutra sa Tomom Zdravkovićem igra preferans i cepa Dzoni Voker…i da priča Tomi, Glogovcu, Cunetu, Gagi Nikolić kako smo pobedili Liverpul i kako je Zvezda ponovo na dobrom putu… Tu mu je i Šeki s kojim je prijatelj skoro 50 godina.. Šale brate… Otišao si na neko lepše mesto. Neka ti je večna slava.

Reply
Dragan феб 18, 2019 at 10:58

Neka ti je laka zemlja, Legendo!

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 18, 2019 at 09:28

juce sam prosao tuda i jako mi je zao..pocivaj u miru delijo

Reply

Leave a Comment