Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

ЖФК Црвена звезда : ЖНК Осијек 1:1

У недељу 17. фебруара на помоћном терену стадиона „Рајко Митић“ иза јужне трибине, одигран је пријатељски међународни фудбалски сусрет између ЖФК Црвена звезда и ЖНК Осијек.

Дуели две екипе постали су већ традиционални јер ово није први пут да гошће из Осијека бораве у нашем граду, а и црвено-веле девојке су гостовале на игралишту „Мачкамама“ у Осијеку.

Екипа ЖНК Осијек која је чак 22. пута била шампион Хрватске (12. пута узастопно) и 19. пута освајач националног купа Хрватске обога пута два дана је гостовала у Београду. Поред меча са нашим фудбалеркама, Осијечанке су посетиле музеј ФК Црвена звезда, обишле стадион „Рајко Митић“, а присуствовале су и мечу 22. кола Супер лиге Србије између Црвене звезде и Војводине (4:0).

Мечу између две екипе присуствовало је око 150 љубитеља женског фудбала, а сусрет је окончан без победника 1:1. Црвено-беле девојке дошле су у вођство на самом почетку другог полувремена преко Иване Трбојевић које је након контра напада и лепе акције нашег везног реда изашла сама пред голмана гостију и затресла мрежу. Треба напоменути да гол гостујуће екипе чува Милена Вуковић некадашњи голман наше екипе која је ове зиме појачала редове хрватског шампиона.

Ивана Трбојевић постиже погодак за ЖФК Црвена звезда

У самом финишу сусрета након корнера, у шеснаестерцу наше екипе најбоље се у гужви снашла Леонарда Балог и изједначила резултат на 1:1. Био је то и коначан резултат овог пријатељског међународног сусрета.

ЖФК Црвена звезда : ЖНК Осијек 1:1 (0:0)
Стрелци: 1:0 – И. Трбојевић 46`; 1:1 – Л. Балог 88`
Стадион: Помоћни терен стадиона „Рајко Митић“
Гледалаца: 150
ЖФК Црвена звезда: Сара Цетина, Анђела Крстић, Дијана Ђорђевић, Ивана Трбојевић, Јована Миладиновић, Сашка Савановић, Мирела Тенков, Катарина Ђорђевић, Јована Стојановић, Сандра Малешевић, Сара Савановић

(фото: ЖФК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment