Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Боаћи пише историју

Ричмонд Боаћи опет тресе мреже, са два гола је започео други део сезоне и почео да пише нове странице историје Црвене звезде.

У првом мандату у црвено-белом дресу играо је можда и најбољи фудбал у каријери, а сада би повремени репрезентативац Гане могао да постане један од најефикаснијих фудбалера од распада СФРЈ.

Два пута је затресао мрежу Војводине на пролећној премијери у победи 4:0 и дошао до учинка од 47 погодака на 60 званичних мечева у Звезди. То значи да просечно постиже чак 0,78 голова по утакмици.

И тренутно је Боаћи у предности у односу на претходнике по проценту односа мечева и голова, а сличан голгетерски учинак има и Дарко Ковачевић, односно 45 пута био је стрелац на укупно 62 утакмице за просек 0,72 по мечу.

Нешто слабији проценат од њих двојице имају Никола Жигић и Михајло Пјановић, али су одиграли далеко више сусрета. Пјановић је 92 пута затресао мрежу на 148 наступа (0,62), док је Жигић на 110 дуела постигао 70 погодака и има тек нешто успешнији проценат (0,63)

Међу најбољих 10 стрелаца, од распада СФРЈ рачунајући да је фудбалер одиграо минимум 30 утакмица, су још и Небојша Крупниковић са просеком 0,60 и Ел Фарду Бен, једини од актуелних фудбалера поред популарног Боћка на овој листи. Сјајни нападач је на 42 меча затресао мрежу 25 пута за проценат успешности од 0,59.

Десет најуспешнијих према поменутим параметрима комплетирали су Зоран Јовичић и Анте Дробњак (0,57), Марко Пантелић (0,55) и Уго Виеира (0,52).

Где је Боаћи стао средином децембра на гостовању Чукаричком, наставио је против Војводине на старту другог дела сезоне и најавио успешно пролеће у црвено-белом дресу.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment