Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Јуниори спремни за Евролигин турнир

Кошаркаши Црвене звезде мтс припремају се за почетак јуниорског Евролигиног турнира АНГТ „Марко Ивковић“ 2019. године, а тим поводом у београдском хотелу „Crowne Plaza“ одржана је конференција за медије.

На конференцији су говорили тренер јуниора црвено-белих Бојан Ђерић, капитен тима Лазар Васић, директор клуба Филип Сунтурлић.

Тренер Бојан Ђерић очекује да овај турнир заокружи један врло успешан двогодишњи циклус тима:

Очекивања су као и сваки пут да ми као систем, видимо ко од ових момака напредује, на кога у оквиру нашег система може да иде још више да се развија. Ми у Црвеној звезди осим тренутног резултата желимо и гледамо унапред. Друга ствар, прошле године од АБА лиге и Лакташа, играли смо сва финала, и остаје нам овај квалификациони турнир да заокружимо цео циклус што би за систем КК Црвена звезда и ове момке био изванредан успех. Треће, не и неважно, на овогодишњем турниру идемо утакмицу по утакмицу, и као и увек идемо на победу. Први ривал је Олимпијакос, и негде би било бахато да претимо и најављујемо лак посао у таквом друштву. Даћемо све од себе, па ћемо видети зашта ће то бити довољно – рекао је тренер јуниора Црвене звезде.

Екипу ће ове године предводити плејмејкер Лазар Васић:

И ове, као и сваке године, веома смо мотивисани и спремамо се напорно да остваримо циљ. Овогодишњи турнир је тежак, велики изазов, почев од прве утакмице са Олимпијакосом… Важно је да се држимо договореног из свлачионице,, да их испоштујемо и спроведемо, али желимо и важно је да почнемо на прави начин победом против Олимпијакоса.

Представник ТВ Арена Спорт информисала је окупљене да ће медијски спонзор и власник права за овај турнир, директно преносити 11 утакмица, а остале ће бити на „стримовима“ и друштвеним платформама такође директно преношене, од првог до последњег дана турнира.

Диркетор клуба Филип Сунтурлић:

Ове године имали смо тежак задатак, да учинимо овај турнир још бољим од претходних који су већ били оцењењи и од стране Евролиге као изванредног организовани. Захвалио би се овом приликом ТВ Аренаспорт нашем медијском партнеру, граду Београду и Републици Србији. Такође, и КСБ без којих овај турнир не би могао да изгледа овако. У госте нам долазе клубови који су кошаркашке институције и част нам је да их угостимо у Београду. Турнир отвара дуел Црвене звезде и Олимпијакоса, меч два клуба који имају врло блиске везе, и зато позивам све љубитеље кошарке да дођу и уживају у доброј кошарци.

Турнир стартује у петак у 10 часова утакмицом Црвена звезда – Олимпијакос.

Комплетан распоред одигравања утакмица у дворани „ФМП Арена“:

Петак

Црвена звезда мтс – Олимпијакос 10 часова
Цедевита – Венеција 12.00
Фенербахче – Спарс 14.00
Мега – Олимпија 16.00
Црвена звезда мтс – Венеција 18.00
Олимпијакос – Цедевита 20.00

Субота
Мега – Фенербахче 10.00
Олимпија – Спарс 12.00
Олимпијакос – Венеција 14.00
Црвена звезда мтс – Цедевита 16.00
Спарс – Мега 18.00
Фенербахче – Олимпија Петрол 20.00

Утакмице за пласма од 3-8.места играју се у недељу од 10 часова, као И стандардна такмичења у закуцавању и шутирању тројки.

Финале је на програму од 19 часова.

Повезане вести

Leave a Comment