Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Тежак пораз Звездиних рукометаша

У оквиру преткола националног Купа Србије рукометаши Црвене звезде гостовали су у крагујевачкој хали „Језеро“ екипи Раднички 1964. Након 60 минута игре наши рукометаши убедљиво су поражени и тиме елиминисани из даљег тока такмичења.

Раднички 1964 : Црвена звезда 27:20 (14:8)

Екипа крагујевачког Радничког 1964 заслужено се пласирала у четвртфинале националног купа, а пуленима тренера Ненада Перуничића остаје велика брига пред наставак такмичења у Супер рукометној лиги Србије. Крагујевчани, иако чланови Супер „Б“ лиге Исток – Запад (други степен такмичења) приказали су знано бољу игру и одржали прави час рикомета црвено-белима. Црвена звезда је од почетка пролећног дела сезоне одиграла четири меча. И ако су порази од панчевачког Динама и Металопластике били неизбежни и очекивани, тешко извојевани реми у Зубином Потоку и пораз у Крагујевцу сигурно морају да упале аларм у нашем рукометном клубу. Знало се и пред почетак сезоне да наш клуб нема тренутно потенцијала да се бори за шампионску титулу, али пласман у СРЛС-у и игре које се приказују, забрињавају. Црвено-бели који шест кола пре краја лигашког такмичења имају 14 освојених бодова, много су ближи грчевитој борби за опстанак у елити српског рукомета него пласамну у Мини лигу која доноси борбу за титулу. Разлика између четвртопласиране Кикинде која тренутно држи последњу позицију која у наставку сезоне води у борбу за шампионски пехар и наше екипе јесте свега три бода, али са друге стране и београдски Обилић који се налази у зони плеј-аут лиге има исти број освојених бодова као и наш клуб.

У наредном колу СРЛС-а, предстојећег викенда, Црвену звезду очекује вечити дерби са екипом Партизана и у случају новог неуспеха и победе Обилића над костолачким Рударом, црвено-бели би већ тада могли да склизну у зону коју свакако нико није очекивао.

Јасно је да је пред нашим рукометним клубом тежак период, али и остаје нада да ће из свега пулени тренера Перуничића изаћи јачи и шампионат окончати барем у мирној зони.

Мора се нагласити да је и овај меч са клупе због болести тренера Перуничића водио његов први помоћник Антон Букилић.

Када је реч о самом сусрету…

Раднички је од старта био у предности до које је дошао серијом од четири гола и коју је одржавао током целог тока сусрета. Имали су Крагујевчани у већем делу првог полувремена плус од пет разлике у односу на црвено-беле, постизали голове у мини серијама, да би Владимир Димић постигао гол за 14:8 након првих 30 минута.

Покушавали су рукометаши Црвене звезде да се као и протеклог викенда врате у меч након великог минуса на полувремену и успевали мало по мало да преполове предност домаћих и стигну до минуса од два гола у 41.минуту, (18:16). Нажалост, уследила је повреда Димића приликом доскока у једном нападу, Раднички је успео да се поново одлепи, а Црвена звезда није искористила три везана ударца са седам метара. Звезда је била пуних седам минута без постигнутог гола, Раднички је у том интервалу постигао пет. Вуковић је донео максималних плус 8 свом тиму, а Стефан Петрић са седам метара поставио коначних 27:20.

Стефан Петрић је био најефикаснији у редовима Црвене звезде са 6 голова, Димић је постигао 4, капитен Рајичевић 3.

Дворана: СХ „Језеро“. Гледалаца: 1600. Судије: Милосављевић и Тривковић (Бешка). Седмерци: Раднички 7 (5), Црвена звезда 8 (4). Искључења: Раднички 14, Црвена звезда 12 минута.

РАДНИЧКИ 1964: Благојевић, Стевановић 8, Ристић, Мутавџић, лекић, Добросављевић 3, Петровић, Вуковић 3, Кнежевић, Стевановић, Станојев 9, Богдановић 1, Ђерић, Томић 3, Јанићијевић, Мрвовић. Тренер: Александар Радосављевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Хорват 2, Лазић, М. Николић, Н. Николић 1, Туфегџић 1, Љубојевић, Љубеновић, Бугариновић 1, Панић, Мајес 1, Димић 4 (2), Ђорђијевић 1, Рајичевић 3 (1), Јовановић, Петрић 6. Тренер: Антон Букилић

Повезане вести

Leave a Comment