Moja Crvena Zvezda
Featured Važne vesti Кошарка Најновије Обавештења

Саопштење КК Црвена звезда мтс

Саопштење КК Црвена звезда мтс везано за (казну) КСС око дешавања на завршници Купа Радивоја Кораћа у Нишу.

КК Црвена звезда мтс је још у среду сазнао за срамно и нестручно саопштење КСС о некаквим наводним казнама, изреченим поводом догађаја који су виђени током Купа Радивоја Кораћа, а нарочито у финалу.

Знајући како поједини челници у КСС раде, мирно смо пратили генезу стварања овог њиховог саопштења уз помоћ правног саветника са надимком „патак“, који су извршили притисак како би се креирало овакво „саопштење“.

Саопштење није потписано,нити оверено од стране комесара Купа Радивоја Кораћа Бојана Поповића, који је наведен као аутор овог срамног саопштења са назнаком „с.р”. Провером и дојавама из КСС, сазнали смо да он то сигурно није, без обзира шта буде изјављивао након овог нашег обраћања.

Саопштење је урађено прилично брзо, без поштовања елементарних правних, и на законима заснованих норми, те је као такво веома нестручно и производ је људи који нису компетентни за то,а при томе су врло острашћени противници Црвене звезде.

Њих не интересује ни Устав Републике Србије, ни Закон о спорту, ни Закон о Управном поступку, а тек да не причамо о Статуту КСС и разним правилницима који још од јануара 2017. године нису усаглашени са наведеним Законима!

По таквим актима одлучује КСС, и недвосмислено крши законе без било каквих санкција!

Од дотичних челника нисмо ни очекивали боље, јер појединци међу њима већ 7 година „ликују” на перманентне увреде једној жени која је мајка и бака, а да је при томе нико не штити, иако за то постоје јасно дефинисана правила не само у овој организацији, него у целокупном друштву. Наравно да то није урадио ни делегат Веселин Марјановић јер би можда од дотичних челника изгубио „тезгу”а чак нас ни не чуди што први судија господин Илија Белошевић то није урадио јер би и он можда могао да буде „санкционисан” од истих који имају вероватно утицај у разним организацијама, знајући како је један пребијени судија, који заправо „није пребијен” муњевито напредовао…

Што се тиче суђења на финалној утакмици, сви смо могли да видимо шта се догађало, и због чега се Куп Радивоја Кораћа ове године може назвати „Куп Миливоја Јовчића”. Верујемо да ће се многи сетити да су појединци међу челницима КСС својевремено свој утицај користили мало другачије, па је тако господин Јовчић на мало грубљи начин научио како треба да се понаша. „Преваспитање” је завршено вожњом у гепеку и селидбом Јовчића ван Београда.

Школски пример фаула у нападу који није досудио „преваспитани” Јовчић, променио је комплетан ток утакмице, а око досуђеног фаула судије Уроша Обркнежевића, на 0.2 секунде пре краја, све је рекао некадашњи репрезентативац Србије и играч Партизана Ненад Крстић. На детаљ из времена Индијанаполиса 2002.године и изјаву судије Пицилкаса, не треба ни да подсећамо.

У саопштењу под редним бројем 3, наведени су изводи из некаквих извештаја делегата, у које нисмо имали увид, и таксативно наведене одлуке комесара без било каквих образложења. Кулминација нестручности је да нам је путем саопштења бр.3 дат као клубу некакав рок за уплате, и рок за некакве жалбе?

Потпуно смо сигурни да овакав правни поступак више нигде у свету не постоји!

И да још једном подсетимо, у саопштењу под редним број 3 осим колоритног заглавља, нема ни печата, ни заводног печата, ни потписа, као да га је писала група грађана у кафани?

Да резимирамо ову фарсу од саопштења под редним бројем 3…

Невероватно је да се комесар куп такмичења, позива на пропис другог правног лица, кошаркашке лиге Србије? Да подсетимо, Кошаркашка Лига Србије (КЛС) је посебно правно лице! По овом приступу комесар је могао да се позове и на дисциплински правилник било ког савеза у Србији?

Најблаже речено, повређен је поступак у свим правним нормама. Прекршаји који се стављају на терет КК Црвена звезда нису претходно предвиђени одговарајућим актом КСС-а, самим тим за то није предвиђена ни казна.Паметном доста!

Питања која се отварају пред КСС много су озбиљнија од овог немуштог саопштења број 3. Све ово што се догодило на купу у Нишу, нажалост није први пут, и као такво је „кап која је прелила чашу” безвлашћу и бахаћењу лицемерних појединаца.

* У прилогу се налази слика како челници КСС у својим очима виде „сјајну” организацију завршнице Купа Радивоја Кораћа. Текст и „захвалницу” Душану Пројовићу писао је Дејан Томашевић.

КК Црвена звезда мтс

 

0 0 vote
Article Rating

Повезане вести

Subscribe
Обавести ме о
guest
1 Comment
најновијим
најстаријим највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Avatar

Ма то су лицемери,гробари који желе да угасе,униште Звезду.Не плаћајте ништа!Ако треба бојкотујте све њихове одлуке!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x