Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Звездин пут у плеј-офу

Сениори Хокејашког клуба Црвена звезда ускоро крећу са утакмицама у плеј офу. Регуларни део такмичења су завршили убедљиво на првом месту, па сада следи оно најважније – борба за титулу регионалног првака.

Шта и ко чека Звезду у плеј офу?

Прошле сезоне Звезда је поклекла у полуфиналу када ју је избацила екипа Цеља. Како ствари стоје, иста екипа могла би и ове сезоне да буде Звездин противник у полуфиналу. Оно што је за сада сигурно јесте да ће четвртфинални окршај бити између Црвене звезде и Војводине и у том двобоју наши хокејаши су изразити фаворити.

Међутим још увек се не зна са сигурношћу ко би могао да буде противник у полуфиналу. Та сада табела изгледа овако:

1. Црвена звезда 74
2. Триглав 48
3. Славија 46
4. Загреб 44
5. Цеље 43
6. Медвешчак 31
7. Младост 29
8. Војводина 9

Ипак, готово је сигурно да распоред екипа од 3. до 5. места неће остати овакав. Наиме, екипа Славије је одиграла све своје утакмице, док Загреб и Цеље имају по утакмицу мање (Младост и Медвешчак). У случају победе у тим сусретима Загреб би био на трећем, а Цеље на четвртом месту, док би Славија заузела пето место. То би значило да би меч између Цеља и Славије одредио Звездиног противника у полуфиналу. Ко год од те две екипе да то буде, оно што је важно напоменути јесте да су обе екипе ове сезоне савладале црвено-беле. Славија је то урадила у Љубљани, на самом старту овосезонског такмичења, а Цеље је било кобно по Звездине оклопнике у Београду.

Ове чеињенице позивају на опрез и поред одличних издања чете Јовице Руса. Важно је да се зна да ће све словеначке екипе имати мотива на претек како би омели наше љубимце да освоје ИХЛ лигу и тако заседну на трон. Због тога је потребна ући у све те мечеве хладне главе и недопустити противнику да, пре свега у Београду, направи било какав брејк. Надамо се да ће и навијачи препознати овај тренутак који је изузетно важан за наш клуб, те да ће доћи у што већем броју да подрже наше оклопнике и створе атмосферу у којој противник неће имати шта да тражи.

Подестимо да је екипа Црвене звезде прошле сезоне освојила 6. титулу рвака државе (ове сезоне још увек се не зна шта ће бити са домаћим такмичењем) и да је време да освоји и регионално такмичење. Уз подршку навијача то ће бити много лакше.

(извор: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment