Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС: Радник – Црвена звезда

Предстојећег викенда на програму су мечеви 23. кола Супер лиге Србије. Фудбалери Црвене звезде по други пут ове сезоне гостоваће у Сурдулици, али за разлику од 10. новембра када су на Градском стадиону у Сурдулици одиграли меч против Динама из Врања (црвено-бели славили резултатом 3:0), овога пута противник ће бити сурдулички Радник.

Екипа Радника је свакако један од пријатнијих изненађења овосезонског шампионата. Сурдуличани у претходне 22 утакмице имају скор од осам победа, пет ремија и девет пораза и са 29 освојених бодова налазе се у средини табеле и до краја првог дела такмичења бориће се за пласаман у плеј-оф. Већ шест мечева екипа Радника не зна за пораз. Последњи пут поражени су у Београду од екипе Партизана у 16. колу СЛС-а 10. новембра претходне године резултатом 0:2. Након тог сусрета Радник је направио серију од четири победе (Младост Лучани 1:0, Рад 1:0, Мачва 2:1 и ОФК Бачка 3:2) и два ремија (Земун 0:0 и Пролетер Нови Сад 0:0). Најефикаснији у актуелном саставу сурдуличког Суперлигаша је Игор Златановић са шест постигнутих погодака.

У првом делу сезоне Црвена звезда и Радник састали су се у оквиру 8. кола 15. септембра 2018. године. На стадиону „Рајко Митић“ црвено-бели су пред више од 13.000 гледалаца остварили најубедљивију овосезонску победу. Головима Боаћија 2, Марина, Кафуа, Чаушића и Стојиљковића наш тим је славио резултатом 6:0. Тренер Владан Милојевић је у том сусрету извео сладећи састав: М. Борјан, Ф. Стојковић (М. Гобељић), В. Савић, М. Дегенек, М. Родић, Н. Крстичић, Г. Чаушић, Л. Ебисилио, Џ. Кафу (В. Симић), М. Марин, Р. Боаћи (Н. Стојиљковић). Истовремено, тај сусрет представља најубедљивији тријумф Црвене звезде у историји дуела са Радником из Сурдулице. Две екипе су се до сада састале осам пута и свих осам пута славили су наши фудбалери, а о доминацији у међусобним дуелима говори и укупни гол коефицијент 34:2.

Први мартовски викенд доноси и 159. вечити дерби између Црвене звезе и Партизана па се може очекивати да ће тренер Милојевић комбиновати са саставом на гостовању у Сурдулици. Очекује се да терен на Градском стадиону неће бити у идеалном стању па ће наш стручни штаб сигурно покушати да сачува неке фудбалере. Први голман Милан Борјан је имао мањих проблема са повредом пред дуел са Војводином у претходном колу па се може очекивати да на гол стане Зоран Поповић који се одлично показао током недавних припрема у Турској. У последњој линији тима места ће заузети Филип Стојковић, Срђан Бабић, Немања Милуновић и Милан Гајић. У везном реду наш тренер има велики избор, па је тај део тима и најтеже прогнозирати. Вероватно једини известан је Бранко Јовичић, док се може очекивати да још једно место заузме новајлија Мирко Иванић који би на овом сусрету заменио Марка Марина који ће сигурно добити „слободан дан“ пред вечити дерби. Трећи у Звездином везном реду могао би бити Горан Чаушић, мада не би било изненађење да прилику добије и Лоренцо Ебисилио и поред чињенице да није задовољио током зимских припрема. На позицији десног крила готово је известан Ел Фарду Бен, али не би било изненађење да тренер Милојевић од старта „у ватру“ убаци малдог Словака Ерика Јирку. Лево крило највероватније ће покрити новајлија из Крушевца и тренутно најбољи стрелац домаћег шампионата Алекса Вукановић. У самом шпицу напада од старта могли би видети Милана Павкова, чиме би се Боаћи сачувао тешког терена, а све у циљу што боље припреме пред 159. дуел црвено и црно-белих.

И овога пута у Сурдулици наш тим је апсолутни фаворит. Међутим, не може се игнорисати чињеница да се домаћин налази у серији добрих резултата и сигурно очекују да ће наш тим мислима већ бити у вечитом дербију, па ће пулени тренера Милана Милановића сигурно све учинити не би ли приредили прворазредно изненађење.

– Супер лига Србије, 23. коло:
Радник Сурдулица – Црвена звезда
Судија: Петар Пипер (Чачак)
Стадион: Градски стадион у Сурдулици
Датум: Субота, 23. фебруар
Почетак: 17 часова
Пројектовани састав: З. Поповић (М. Борјан), Ф. Стојковић, С. Бабић, Н. Милуновић, М. Гајић, Б. Јовичић, Г. Чаушић (Л. Ебисилио; В. Симић), М. Иванић, Е. Ф. Бен (Е. Јирка), А. Вукановић (В. Симић), М. Павков (Р. Боаћи). Тренер: Владан Милојевић

Табела Супер лиге Србије

Повезане вести

Leave a Comment