Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

СРЛС: Вечити дерби као тренутак истине

Током предстојећег викенда на програму су мечеви 17. кола Супер рукометне лиге Србије. Ова рунда домаћег шампионата донеће у дворани „Шумице“ дуел вечитих ривала. Сваки дуел црвено и црно-белих изазива посебну пажњу јавности па чак и сада када су обе екипе већ годинама далеко од борбе за трофеје.

Обе екипе налазе се у не баш завидној форми. Наши рукометаши су од старта пролећног дела шампионата поражени од панчевачког Динама и Металопластике, а једини бод освојили су у претходном колу на гостовању у Зубином Потоку. Низ лоших резултата настављен је и у националном купу где су црвено-бели недавно убедљиво поражени у Крагујевцу. Са друге стране, црно-бели су у претходна три кола везали исто толико пораза (Нови Пазар, Рудар и Обилић), па се слободно може рећи да је предстојећи дуел тренутак истине за обе екипе.

На табели Супер рукометне лиге Србије, посебно у њеном средишњем делу велика је гужва. Од позиције четири, коју тренутно држи екипа Кикинде и која води у Мини лигу за шампиона, до позиције девет на којој је београдски Обилић, а која доноси борбу у плеј-ауту за опстанак у елити, разлика је свега три бода. Сходно томе, предстојећи сусрет Црвене звезде и Партизана добија на значају, а победник ће имати и психолошку предност у борби да се избегне оно што нико не жели а то је борба за голи суперлигашки живот.

У претходних пет дуела вечитих ривала наш клуб је славио само у једном, док је вечити ривал у своју корист решио четири меча. Црвено-бели су последњи пут славили 7. октобра 2017. године, када су у хали на Бањици као гости победили резултатом 23:22. Први овосезонски дерби одигран је 4. новембра претходне године, а црвено-бели су славили резултатом 27:26.

Јасно је да нас очекује веома важан и неизвестан сусрет у којем обе екипе имају императив победе, јер реми ни једнима ни другима не доноси ништа.

– Супер рукометна лига Србије, 17. коло:
Црвена звезда – Партизан:
Дворана: „Шумице“
Датум: Субота, 23. фебруар
Почетак: 18 часова

Табела Супер рукометне лиге Србије

Повезане вести

Leave a Comment