Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Милојевић: Делије видимо се у Сурдулици

Шеф стручног штаба Владан Милојевић сматра да их чека тешко гостовање Раднику, у оквиру 23. кола Суперлиге, а утакмица је на програму у суботу од 17 часова.

Чека нас једно незгодно гостовање екипи која у последње време има можда и најбољи тим. Радник има спој младости и искуства, а довео је и добра појачања током зиме, поред повратника из иностранства. Има и неколико добрих појединаца у свим линијама тима, али главна снага су колектив и дисциплина. Радник исто игра и на страни и код куће, и за то заслуге највише припадају Милану Милановићу, види се његов тренерски печат. Увек је тешко играти против њих и биће сасвим различита утакмица од претходних – рекао је Милојевић.

За викенд се предвиђају и лоши временски услови, што може да утиче на сам квалитет сусрета у Сурдулици.

Чули смо да ће бити лошије време, али се спремамо као и за сваки меч до сада. Очекумем велику подршку наших навијача, као и квалитетну и занимљиву, али и тешку утакмицу. Што се терена тиче, у Сурдулици су прави домаћини и верујем да ће учинити све како би терен био у најбољем могућем стању. Колико ће у томе успети, не треба о томе унапред толико причати. Ми смо спремни за свакакве услове.

Шеф стручног штаба шампиона Србије осврнуо се и на стање повређених играча, Милана Родића, Душана Јованчића и Марка Гобељића.

Њихов опоравак иде у јако добром правцу. Урадили су контролне прегледе и видећемо када ће моћи апсолутно да уђу у 100 одсто ритма тренинга. Осталих кадровских проблема немамо, али видите и сами да влада грип у целој Србији, велике су промене температуре, Бен је имао вирус и када је тако онда мора да се мирује. Неће ме изненадити ако се појави још неки играч који не може да игра.

Иако црвено-беле после Радника очекује вечити дерби, Милојевић је нагласио да нема калкулација.

Тим бирам, између осталог, и сходно профилу играча који одговарају условима за игру. Са друге стране, ова нам је најбитнија утакмица и само о њој мислимо. И да имам играче којима прети суспензија због картона, и они би играли. Имам поерење у све своје играче и сви заслужују шансу.

Милојевић се осврнуо и на уклапање зимских појачања у екипу.

Увек имате играче који се брже или теже прилагоде, нећу журити ни са ким од новајлија. Сви они нису дошли да буду ту шест месеци или годину дана, не треба им стављати притисак, јер доласком у Звезду морају да га носе. Јако је важно да се упознају са екипом кроз тренинге, да дођу до самопоуздања и да се прикажу у најбољем светлу на утакмицама. Сваки играч у дресу Црвене звезде жели да остави позитиван први утисак, зато сам стрпљив и нема потребе да журимо. Нема ништа спорно код њих што се тиче људских и играчких вредности, само је време адаптације. Сва појачања су дуго праћена, дошли су јер су то заслужили својим играма, представљају будућност Звезде, имају велики потенцијал и сигурно ће оставити дубок траг – нагласио је наш тренер и још једном се дотакао пролећне премијере и тријумфа над Војводином са 4:0:

Била је добра утакмица са доста голова и гледаоци су могли да уживају. Утисак ми је и феноменална атмосфера, велики број навијача, сјајан терен, био је прави спектакл. Ипак, има и неких ствари за поправити у нашој игри, мало ме те повреде после припремног периода.

За крај се осврнуо и на резултате у Лиги Европе, односно успехе Краснодара и Салцбурга, екипа које је Црвена звезда елиминисала претходно у европским походима.

Краснодар и Салцбург смо „случајно“ изабцили… Драго ми је да настављају своје борбе и волео бих да се поново сусретнемо, па да их поново „случајно“ избацимо. Шалу на страну, то и нама даје на вредности, то су јако добре и квалитетне екипе, као што су били и наши противници у Лиги шампиона. Ми гурамо нашу причу. Те утакмице са Краснодаром и Салцбургом су биле можда и наша прекретница, да будемо бољи и могли смо много да научимо из тих дуела. То су велике екипе, поготово Салцбург, желим им да догурају и до финала и да освоје Лигу Европе, зашто да не – завршио је Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment