Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Мора некад и тако – срећно стечена три бода у Сурдулици!

РАДНИК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:1 (0:1)

Црвено-бела експедиција овог сунчаног, али и хладног суботњег поподнева гостовала је екипи Радника из Сурдулице, са којом је до данас, од осам међусобних дуела имала и осам тријумфа, уз невероватну гол разлику од чак 34:2 (а само на последња три меча однос голова је 16:0). Вечерашњи тријумф, стечен тешком муком, уз одређену дозу спортске среће, продужио је тај низ на девет победа, а поправио и међусобну гол разлику на 35:2.

Наш стратег, Владан Милојевић, одлучио се да сачува неколико кључних играча пред предстојећи вечити дерби, па се тако Боаћи, Марин, Бен, као и још увек ровити Гобељић, Јованчић и Родић нису нашли у стартних једанаест. У погледу састава, више је и него очигледна била „ваздушна опасност“ по гол домаћина, и то од стране новопридошлица Вукановића и Милуновића, односно староседелаца Павкова и Савића. У поставу је, као шлаг на торти, увршћен и изузетни извођач прекида, Лоренцо Ебисилио, док су дефанзиван део средине терена и овај пут чинили Чаушић и Јовичић.

Утакмица је каснила неколико минута због нестанка струје у делу Сурдулице где се налази стадион, а није ни одмет истаћи и прилично лоше стање травнате подлоге, махом због падавина претходних дана.

Од прве секунде Звезда је кренула изузетно офанзивно, а већ у трећем минуту, након центаршута Симића, прилику за погодак имао је Ебисилио који је лопту сачекао на рогљу петерца. Преблизу је ипак био чувар мреже Радника, па му је лако ушао у шут и избио лопту у корнер.

Како су црвено-бели кренули, било је само питање времена када ће се на семафору исписати 0:1. А то је уследило већ у 8. минуту, када је након центаршута избијену лопту на ивици шеснаестерца сјајно прихватио Милан Гајић, и послао је у доњи леви угао голмана Васиљевића који је можда могао и боље да одреагује. Већ на другој утакмици бележимо првенац новог Звездиног бека!

Оно што пре свега радује јесте невероватан приступ мечу фудбалера у црвено-белим дресовима, од самог старта смо кидисали на гол противника, и то се веома брзо исплатило. Ипак, након постигнутог гола, мало смо смирили игру. Лопта је и даље готово све време била у нашем поседу, али без конкретнијих прилика. Нажалост, тих 10 минута било је мање-више све добро, поред победе, што смо вечерас видели код наших момака.

У 20. минуту лопту у казнени простор домаћина „лансирао“ је Борјан, Павков је маестрално спустио Ебисилију који није успео да ухвати волеј из одличне позиције, негде у висини беле тачке.

Страшан ударац Златановића смо видели у 23. минуту! Шут са десне стране, са неких 25 метара, Борјан је могао само погледом да испрати и захвали срећи што је лопта погодила пречку. Опомена за одбрану Црвене звезде, чини се у добром моменту.. Радник је био близу изједначења.

Наставио је Златановић да „опомиње“ Звездину одбрану. У 29. минуту упутио је још један пројектил ка Борјану (након додавања главом Кјеремеха), из полуволеја са ивице казненог простора. Наш чувар мреже је поново доказао зашто је можда и најбољи наш голман!

Јесу наши играчи свесно „спустили лопту“ након постизања водећег поготка, али се чини и да су се превише опустили, па је Радник у првих 35 минута два пута озбиљно запретио преко Златановића, ударцима с дистанце. С друге стране, збили су домаћи редове и у дефанзиви, па наши фудбалери у том периоду нису имали решења за њихове блокове. Као да су црвено-бели искључиво чекали прилику из контра напада, мада није Радник претерано срљао у тим тренуцима, па нам и није остављао превише простора за тако нешто.

Тек у 40. минуту запретио је и наш тим ударцем с дистанце. Непрецизан је био Ебисилио. Како је време одмицало, тако су Сурдуличани стварали све већи притисак на нашу дефанзивну линију. Минут након ударца Ебисилија, одличан центаршут по земљи упутио је и Стојковић, међутим „кратки“ су били Павков и Вукановић.

До краја првог полувремена ништа се вредно помена није десило на градском стадиону у Сурдулици. Веома хладно време (-4 степена), као и прилично лош терен вероватно су утицали на актере оба тима да не прикажу очекиване партије. Полувреме је обиловало рововским биткама на средини терена, без изразитих прилика за гол. Иако су црвено-бели кренули жустро у првих 10 минута, стекао се утисак да су се и задовољили тим вођством. Поред тог гола, црвено бели су имали још неколико неуспелих покушаја преко Ебисилија, док су гости два пута веома опасно припретили преко Златановића. Мрежу Црвене звезде у тим моментима сачували су Борјан и оквир гола.

Друго полувреме је почело у истим саставима као и прво, црвено-бели су кренули нешто отреситије према голу домаћих, али ни у уводним минутима другог дела нисмо налазили пут до шеснаестерца.

У 54. минуту озбиљно је запретила Звезда голу домаћина. Лопта је дошла на неких 17 метара до Ебисилија, овај је имао потпуно отвореног Стојковића који је утрчавао са десног бока. Међутим, Холанђанин се определио на ударац из опасне зоне, али и овај пут је то учинио траљаво, уз видно изнервирану реакцију Филипа.

Минут касније, пожутео је Милуновић због фаула рукама, у рекло би се, идеалној позицији за ударац. Шутирао је Ристовић, чини се не баш најбоље, међутим лопта дословно одскаче о џомбу испред Борјана, погађа нашег голмана у руку и одбија се по други пут на мечу, о пречку. Поново нас спашавају оквир гола и Милан Борјан, али, руку на срце, у овој ситуацији би стварно било незаслужено да је лопта завршила у мрежи.

Очигледно незадовољан офанзивним делом свог тима, тренер Милојевић се у 64. минуту одлучује на измену, па је на терен крочио Мирко Иванић уместо Лоренца Ебисилија.

У 68. минуту видели смо још један изванредан шут Златановића, трећи данас. Искоса са леве стране, са неких 20-ак метара распалио је по лопти, поново пребацио Борјана, али овај пут мало изнад пречке. Само један минут касније и Даноски се нашао у одличној прилици. Након испуцавања лопте из зоне одбране, прихватио је Даноски на ивици шеснаестерца, повукао, шутирао, али још једном се истакао Борјан ухвативши тај ударац.

У 71. минуту најзад смо видели и велику прилику за наше играче. Павков добија лопту на 5-6 метара од гола, након одличног продора Симића, шутира, бива изблокиран, на лопту налеће Вукановић који такође погађа дефанзивца Радника. Могли смо и да решимо меч у тим тренуцима. Два минута касније двострука измена код домаћих: уместо Даноског и Којића, у игру су ушли Пејчић и Дамјановић.

Упркос тој колосалној шанси нашег тима, мора се признати да је Радник неких 65 минута (након нашег поготка) био много конкретнији. Погодили су две пречке, имали још неколико опасних покушаја, али је срећом наш сјајни голман био на висини задатка. У 80. минуту у игру улази Милош Вулић, уместо Вукановића; док је у редовима Радника ушао Стојановић уместо Станисављевића.

Срећа нас је погледала и у 81. минуту: Стојковић је изгубио дуел са Златановићем, лопта се идеално одбија до Ристовића који са ивице шеснастерца гађа доњи десни угао Борјановог гола, на срећу, за мало непрецизно. Немоћ наших играча огледала се и у чињеници да лопту из нашег дела терена нисмо износили по земљи, већ искључиво насумичним испуцавањима у нади да ће се погодити горостасни Павков.

Дамјановић је „провозао“ нашу одбрану у 85. минуту, упослио Пејчића, али је овај лоше шутирао по земљи, само до Борјана. Свака лопта се одбијала домаћима, као да су имали два играча више на терену, а наши играчи нису успевали да је задрже у свом поседу. У 90. минуту ушао је и Јирка, уместо Вељка Симића.
Меч је продужен три минута, а у том периоду се ништа вредно помена није десило.

Веома, веома тешка, а самим тим и вредна победа црвено-белих на незгодном гостовању у Сурдулици. Иако добрим делом меча инфериорни на терену, наши играчи су смогли снаге да задрже предност стечену у уводним минутима меча. Рекло би се, права опомена пред вечити дерби који је на програму следеће суботе. Чињенице да су време и терен били тешки за игру, те да смо већину првотимаца одмарали, никако не смеју да буду оправдање за прилично бледо издање против тима из средине табеле. Још један корак ка одбрани титуле је успешно прескочен, али ће играчи и стучни штаб имати о много чему да разговарају пред меч са Партизаном.

 

Сурдулица – Стадион „ФК Радник“. Судија: Петар Пипер  Жути картони: Милуновић (Црвена звезда) Црвени картони: – Стрелци: 0:1 Гајић (8. минут);

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Гајић, Јовичић, Чаушић, Ебисилио (од 64. Иванић), Симић (од 90. Јирка), Вукановић (од 80. Вулић), Павков. Тренер: Владан Милојевић.

РАДНИК: Васиљевић, Ђорђевић, Миловановић, Стевановић, Пајовић, Ристовић,  Којић (од 73. Пејчић), Станисављевић (од 80. Стојановић), Керемех, Даноски (од 73. Дамјановић),  Златановић. Тренер: Милан Миланивић

 

Повезане вести

16 comments

Josif феб 23, 2019 at 21:10

Осим три бода друго ни вредно помене.Дамо гол па се више од 80 мин бранимо,рукама и ногама и задржавамо лопту ко нека сељачка екипа.Борјан једно 10 пута лего након хватања лопте,сем оно килавог гола ми оквир гола нисмо погодили.Ебисилио,Вукановиќ,Милуновиќ и Чаушиќ дупло голо,неваља ово ништа.Лоша увертира пред дерби,још један лош дерби неби ваљало позз

Reply
ĐOLE BARI 91 феб 23, 2019 at 19:44

STOJKOVIĆ (NAJGORI IGRAČ KOJI JE IKAD IGRAO U ZVEZDI) , ČAUŠIĆ , JOVIČIĆ BI U ZVEZDARI BILI REZERVE,KO NJIH DRŽI U ZVEZDI NIJE MI JASNO.MILOJEVIĆEVA TAKTIKA NULS,JEDAN ŠUT U OKVIR GOLA ???!!! ZAR PROTIV OVIH DA SE BRANIMO …BRUKA I SRAMOTA

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 23, 2019 at 19:59

Sve si lepo rekao..od causica i stojkovica ima u opstinskim ligama bar 50 boljih od njih..zalosno sto se zove da igraku u zvezdi

Reply
Dragan феб 23, 2019 at 23:05

Na šta je ovo danas ličilo??? Užas jedan… A Ebisilio koji u pet navrata ne moze da pogodi okvir gola, kad je izašao – tek tada je nastao raspad sistema!!!!?? On bio slab… a ostali i od njega slabog jos su bili gori!!! Po njegovom izlasku nismo mogli dva dupla pasa da vežemo, a kamoli jednu jedinu akciju da sklepamo!!! Jedan jedini upućeni udarac u okvir gola Radnika za 93 minuta… Ejjjj…

Reply
Gogi феб 23, 2019 at 19:35

Zar mora uvek da se mraci sa ovakvim naslovima? Zar nije mogao naslov tipa Zvezda bez pola tima donela bodove iz Surdulice ili pobeda Zvezde bez pola tima,ili Zvezda pobedila i sacuvala bodovnu prednost bez pola tima itd…Pa da su igrali ovih 6 igraca zgazili bi ih sa 0:5 lagano,kakva Surdulica kakvi bakraci…I zasto ove izjave tipa opomena pred derbi,bledo izdanje protiv tima iz sredine btabele itd. pa kako bi bilo da smo igrali protiv zadnjeg na tabeli,danas svako igra fudbal desavalo se pre da veciti kiksaju protiv tima sa zacelja a sada se spominje tim iz sredine tabele…Ja sam siguran da ce momci dati sve od sebe da odigraju sto bolje i pobede u derbiju,videcemo sta ce da bude na kraju…Uostalom imamo 15 bodova prednosti,bolji tim,domaci teren,bolje navijace znaci cemu ove izjave tipa opomena pred derbi itd. i stvara im se pritisak pred derbi…Ja sam uveren da bez obzira na ishod derbija osvajamo titulu,a velike su sanse da ako zaigramo kompletni u derbiju pobedimo i 99% obezbedimo titulu i pre plej ofa…Napred Zvezda!

Reply
Veteran Sever феб 23, 2019 at 22:43

Igrali smo očajno i nema potrebe da zamejuješ tezu i teraš sad sve nas da zabijamo glavu u pesak, da zatvorimo oči i isključimo mozak! Da si objektivni i da pratiš ozbiljnije našu Prvu ligu znao bi i da je strašan tim iz Surdulice koji ceo kosta koliko Milunović, igrao bez 4 prvotimca.. Oni napadači Radnika zarade za godinu dana koliko Milunović za mesec, ali su ga, preskakali i okretali kako im palo na pamet… Bolje otvori oči i onda bi video da nije bilo Borjana izgubili bi od RADNIKA iz SURDULICE sa 4:1 ili 5:1…Da si uključio mozak skapirao bi da u drugom poluvremenu nismo mogli protiv RADNIKA iz SURDULICE(čitaj pažljivo: Radnik iz Surdulice, a ne Pari Sen Zermen..) da zadržimo loptu u posedu duže od 20 sekundi!!!!!! A svakako NAPRED ZVEZDA!

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 24, 2019 at 00:07

Veteran sve si pogodio..i na sta dodjemo..pa dodjemo na to da bez marina,boacija,i bena smo jadna ekipa..pa mi smo bacili milione na igrace koje niko nije hteo..da je dobar milunovic zar bi ga bate pustio..da je dobar causic vidi se da nije mogao ni u tursku drugu ligu…i da ne nabrajam dalje jer mi je muka od propaliteta koji ne zasluzuju ni da treniraju iza severa

Reply
Goran137 феб 24, 2019 at 17:16

Ne zamenjujem ja nista i ne teram nikoga ni na sta…Nisam rekao da nismo igrali lose ili da smo igrali sjajno,citaj malo izmedju redova sta sam hteo da kazem…Moras da shvatis da na+15 ni igracima nije zanimljivo da zapnu jos bez pola tima,vidis da su kao i uvek i ovi sto su igrali vec mislima u derbiju i nema potrebe da im se stvara pritisak…Nama pobeda u derbiju 99% resava titulu a cak i remi (ako bih voleo pobedu vise od svega) nam garantuje istu 80-90%,uostalom momci nemaju izgubljenu utakmicu u prvenstvu i cemu uvek neke negative od tekstova,preko komentara itd…Zelim samo da kazem da iako ne volim da ih spominjem ako ne moram ali pogledaj npr. vesti od onih preko brda,iako ni oni ne igaraju sjajno,igraju sa igracem vise,pobedjuju golovima iz sumnjivih ofsajda,penala itd. sve hvalospevi i na njihovim sajtovima i na ostalim portalima…Pa oni npr. kada sa 11 igraca penal ili dva pobede tim iz donjeg dela tabele koji je igrao bez 4-5 standardnih igraca i sa jednim iskljucenim pisu hvalospeve tipa Evropska igra,gazenje,rapsodija,umetnost itd…A mi nijedan poraz do sada i uvek neka kuknjava imam osecaj da je vecina ovih igraca bila u mislima vec u derbiju tesko je to shvatiti ali igrao sam fudbal i znam sta je kada igras sa nekom slabijom ekipom a mislis na sledeci mec,a ovih 6 igraca sto su se odmarali imam osecaj da ce da kidaju u derbiju…Kod nas je na nasu zalost tako u vezi svega uvek kritike igracima i kada ne znaju za poraz,uvek se prica o nasim dugovima,o platama igraca,o platama zaposlenih,planovima itd. a kod komsija koje pomenucu opet ne volim da spominjem nista se ne zna ni koliki je dug (a mozda je veci od naseg),ni sta se prica u svlacionici,ni o platama igraca i zaposlenih (a duguje se),ni o planovima itd. vec uvek hvalospevi kad izgube naslovi i komentari tipa pokradeni su,sudije ih unistile,nisu imali srece itd. a kad pobede cak i na silu ili kradju sjajno,bajno,fantasticno itd. tu smo male mace za njih…Vidis oni su skoro celu utakmicu igrali sa igracem vise i pred manje publike,igra nista posebno itd. a naslovi tipa rutinski,odmarali igrace za derbi,zavrsili sve ekspresno,mocni itd. Nadam se da sada shvatas sata sam zeleo da kazem,pozdrav i svako dobro…

Reply
Србин са Космета феб 23, 2019 at 23:38

Лоше је било данас,баш лоше!
Али, биће боље против гробоса!
Још једна победа и титула!

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 23, 2019 at 19:29

Opet se videlo da bez Bena,Boacija i Marina smo slabiji i od surdulice..stojkovic,causic,milunovic,vukanovic,ebesilio i ostali su propaliteti i treba im zabraniti i da treniraju jel sa njima smo ekipa za vasar..realno je trebalo da nam daju 5 komada..

Reply
Hadži Dragan NBG феб 23, 2019 at 20:20

Loša igra, ali se nadam boljoj u subotu. Neka njih neka daju drugima po 3 i više golova, a mi nek se mučimo. A u subotu mi njima 3 komada.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 23, 2019 at 20:58

brate Hadzi pa da li si ocekivao sa ovom postavom da imamo igru,golove…ovo je maksimum ovih igraca

Reply
Hadži Dragan NBG феб 23, 2019 at 21:03

Jesam očekivao sam. Ako Pavkov da 2 gola Liverpulu što neće u Surdulici. Ako je Vukanović prvi strelac lige,što ne bi dao i ovde. Ako je Simić dao toliko golova jesenas što ne bi i danas. Nije ovo baš tako loš tim, ali nam treba još 5 Marina.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 23, 2019 at 21:50

Pa brate da imamo 5 Marina mi bi igrali lagano LS..Al brate vidis da se ponavlja godinama ista prica jako prosta..dovedemo igraca koji nam da gol pored kilavog zuleta mi ga dovedemo ali to je dovoljno za male klubove a ne za zvezdu a kamoli za evropu..oni jesu prvi igraci u selu a zadnji u gradu

Veteran Sever феб 23, 2019 at 22:51

A Milunović koga smo jurili 3 godine!!!! Pa on nogama igra gore nego neki štoper iz Beogradske zone!!! Ona vezara od igrača Fibel je znao više fudbal od Miluna… A Ivanic… Od 8 lopti, 7 je izgubio, od tih izgubljenih lopti 3 puta su sevnule kontre koje su proizvela gol šanse Radnika… Da nisam gledao ne bih verovao!!!

krvavi zvezdas-DE феб 24, 2019 at 00:04

Veteran sve si lepo rekao..Milunovic osim visoke lopte da odigra glavom za drugo je gori i od fibela..pa ne daj boze da sada igramo sa psz pored njega a da ne spominjem jadnog zuleta realno bi bilo jedno 15 komada a i Savic nista bolji

Leave a Comment