Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Мега боља у финалу од црвено-белих јуниора

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у финалу АНГТ турнира Марко Ивковић од екипе Меге резултатом 73:63. Најефикаснији у финалној утакмици били Живановић и Машић са по 12 поена, код победника Ланговић са 18.

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да освоје овогодишњи турнир АНГТ Марко Ивковић у Београду пошто су у великом финалу поражени од екипе Меге резултатом 73:63.

Пред скоро 2000 гледалаца у дворани „ФМП Арена“ у Железнику најефикаснији код кошаркаша Црвене звезде мтс били су Живановић и Машић са по 12 поена.

У врло тврдој утакмици очекиваној за велико финале, гости су боље отворили меч играли са мање нервозе, са више решења у нападу, уз доста коришћења високих играча и мали број изгубљених лопти (4 за полувреме).

Са друге стране кошаркаши Црвене звезде ослањали су се у великој мери на шут за три поена који је служио једино капитена Лазара Васића (3 од 5 за полувреме) и тако држали прикључак после првих 20 минута које је добила екипа Меге 38:31.

У трећој деоници гости су наставили у истом ритму, погодили још две тројке и отишли на великих 13 поена предности, а тренер Бојан Ђерић је затражио тајм-аут.

До краја треће деонице и први минут последње виђен је најбољи период игре црвено-белих, пробудили су се Поповић , Машић, Васић…поенима 2+1 Машића на старту последње деонице Црвена звезда је ухватила резултатски прикључак, али је онда несхватљивим грешкама у одбрани дозволила експресдну серију гостију 12-0 и била принуђена да „јури“ резултат у последњих 8 минута утакмице.

У 36.минуту утакмице било је 71:59 за екипу Меге, црвено-бели су покушавали са дистанце, екипа Меге је боље градила кош (однос у скоковима 34-23 у 36.минуту) контролисала резултат и на крају заслужено стигла до победе и пласмана на завршни турнир у Виторији.

Црвено-бели су шутирали за три поена 30-8, имали су 25 скокова, док је екипа Меге имала чак 48 ухваћених лопти чиме је надокнадила лош шут споља (24-6).

КК Црвена звезда мтс: Ускоковић, Павићевић 2, Карапанџић 11, Поповић 9, Манојловић, Радосављевић,Васић 9, Машић 10, Коларић, Томашевић 8, Димитријевић, Томашевић 12.

За МВП-ија турнира проглашен је Александар Ланговић који је био и најефикаснији у финалу са 18 поена, док се у најбољој петорци турнира нашао и Немања Поповић из Црвене звезде.

 

Повезане вести

Leave a Comment