Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеОдбојка

Кобиљски више није тренер црвено-белих одбојкаша

Одбојкаши Црвене звезде претходног викенда остварили су тријумф у оквиру 4. кола Мини лиге. Црвено-бели су на домаћем паркету савладали пожаревачки Млади радник резултатом 3:2 и тиме се учврстили на другој позицији на табели. Истовремено, за две недеље наше одбојкаше очекује и финални меч купа Србије.

Све остварено ипак није било задовољавајуће за руководство нашег одбојкашког клуба које се одлучило за промену на тренерској клупи. Досадашњи тренер ОК Црвена звезда Драган Кобиљски већ сада је бивши тренер.

Признао је сада већ одлазећи први стручњак Звезде да га је отказ затекао, поготово у сезони када он и момци нису до краја завршили мисију ни у поменутом Купу ни у Лиги:

– „Десило се у викенду после велике победе над Младим радником, за који мислим да је сјајна екипа. Сада смо са четири тријумфа предности у односу на трећепласирани тим. Био сам презадовољан оствареним резултатима у лигашком делу првенства. Када су резултати Купа Србије у питању, такође сам био изузетно и срећан и поносан због пласмана у финале, на чијем смо путу, као противника имали велику Војводину. И добили је. Сматрам да су залагање и рад играча, а који су са мном већ више сезона и који су изнели највећи терет ове сезоне, били беспрекорни. У моменту када сам пуног фокуса за предстојеће финале Купа и када је Црвена звезда једини клуб у Србији који има могућност да освоји обе титуле, изненадила ме је чињеница да је задовољство једнострано. Као разлог за престанак сарадње са ОК Црвеном звездом могу да наведем једино образложење које сам ја добио а то је да – утакмице у којима смо побеђивали, могли смо и да изгубимо. Толико.“

Данило Мрђа, спортски директор Црвене звезде, потврдио је да је клуб одлучио да раскине уговор са Кобиљским:

– „Суштински, Драган је оставио велики траг у Звезди, дуго година је већ ту, има гомилу резултата и освојених титула. У последње време дошло је до засићења између тренера и играча. До одређеног мимоилажења у смислу спровођења стратегија и циљева у клубу. И решење је било споразумни раскид.“

Остаје нам да сачекамо и видимо ко ће у завршници овосезонских такмичења предводити са клупе наш одбојкашки клуб.

Повезане вести

1 comment

scepa-DELIJA феб 25, 2019 at 23:47

Ja sam za DRAGANA KOBILjSKOG i za nikoga VISE.Toliko od MENE.

Reply

Leave a Comment