Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеРукомет

Тешка ситуација у РК Црвена звезда. Перуничић више не води Звезду?

Од старта пролећног дела сезоне рукометаши Црвене звезде одиграли су пет мечева и још увек не знају за успех. У оквиру Супер рукометне лиге Србије црвено бели су поражени од панчевачког Динама (27:32), Металопластике из Шапца (27:30) и претходног викенда у вечитом дербију од Партизана (29:30). У националном купу су доживели тежак пораз у Крагујевцу од Радничког 1964 (20:27), а једини меч након којег нису погнуте главе напустили паркет било је гостовање у Зубином Потоку када су против домаће Мокре Горе одиграли нерешено 30:30.

Захваљујући оствареним резултатима наши рукометаши пет кола пре краја лигашког дела такмичења заузимају девету позицију на табели СРЛС-а, а то је позиција која ће након 22. одигране утакмице водити у плеј-аут и борбу за опстанак у елити српског рукомета.

Поред свих пробелма који ове сезоне прате црвено-беле рукометаше, а који су превасходно финансијске природе, сада се појавио још један. Како преноси „Спортски журнал“ тренер наших рукометаша Ненад Перуничић више неће предводити екипу. Селектор Србије, није сео на Звездину клупу још од повратка са Светког првенства у Немачкој и Данској, а вечити дерби је била пета утакмица без првог тренера, а како у клубу кажу, разлог је болест Ненада Перуничића. У том периоду екипу је током утакмица предводио први заменик Антон Букилић.

„Спортски журнал“ истиче да ће Перуничић ипак остати у клубу како би покушао да обезбеди основна средства за опстанак клуба. Треба напоменути да је Ненад Перуничић једно време био и директор РК Црвена звезда.

Све у свему, ситуација у нашем рукометном колективу је изузетно тешка и остаје нам само нада да ће клуб наћи решење како да изађе из тренутног стања и да ће поред опстанка клуба успети и да обезбеди опстанак у српској рукометној елити.

Црвено-бели наредног викенда играју веома важан сусрет. Тада ће у оквиру 18. кола СРЛС-а гостовати у Костолцу екипу Рудара која тренутно са осам освојених бодова заузима претпоследњу 11. позицију.

(извор/фото: zurnal.rs)

Повезане вести

2 comments

Loki феб 26, 2019 at 21:17

U rukometu smo ga ugasili. Daj Boze samo da ostanemo u Prvoj ligi! Eto dokle smo došli.

Reply
Goran137 феб 27, 2019 at 03:41

Ostacemo u ligi siguran sam trenutno smo 9ti na tabeli sa 1 bod prednosti u odnosu na 10ti tim,6 bodova vise od predzadnjeg i 14 od zadnjeg na tabeli…a do kraja igramo sa 11tim,osmim,trecim,zadnjim i 7 mim timom na tabeli…Znaci ako dobijemo ova 2 tima sto su ispod nas a mozemo i jos makar jednu mislim da smo u super poziciji da ostanemo u ligi…Plus i ostala 3 tima koja su ispod nas nece svih 5 da dobiju vec ce kiksati najmanje po 2-3 a mozda i vise…Sledecu treba zapeti da dobijemo Rudar koji je predzadnji i ako to uspemo 4 kola pre kraja imali bi 16 a oni 8 bodova sto bi bila velika prednost…

Reply

Leave a Comment