Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеОдбојка

Томислав Кукањац нови тренер одбојкаша Звезде

Одбојкашки клуб Црвена звезда донео је одлуку да прекине сарадњу са досадашњим првим тренером мушке сениорске екипе Драганом Кобиљским.

На место првог тренера мушке сениорске екипе Црвене звезде постављен је дугогодишњи тренер клуба Томислав Кукањац, а његов помоћник ће бити Ненад Живановић.

Бити тренер у Црвеној звезди је велика ствар у каријери сваког тренера. Одговорност је велика, трудићу се да оправдам поверење. Нема еуфорије јер не видим себе да сам се нашао у некој новој ситуацији, с обзиром да сам претходне две-три године радио комплетне припремне периоде са екипом пре почетка сезоне. Навикао сам на њих, а они на мене. Много тренинга смо радили у овом саставу, тако да немам осећај да се нешто ново дешава. Неке ствари хоћу да покренем и променим, како би остварили наше циљеве, а све остало ће ићи у ходу – изјавио је Кукањац.

Томислав Кукањац је 12 година члан Црвене звезде, а као члан стручног штаба сениорске екипе освојио је 4 титуле шампиона Србије, три Купа Србије и четири Суперкупа Србије.

Ово је моја дванаеста година у Црвеној звезди. Имам неки свој пут у клубу, почевши од места тренера кадета и јуниора, а последњих седам година сам провео у стручном штабу првог тима. У том периоду смо освојили много медаља и трофеја и надам се да ћемо наставити да доносимо пехаре у трофејну салу – поручио је нови тренер црвено-белих.

Дуги низ године провео је и у струччном штабу јуниорске репрезентације Србије.

Четири године сам био члан стручног штаба јуниорске репрезентације Србије. Доста првотимаца сам тренирао и у млађим категоријама и Црвене звезде и репрезентације Србије, тако да се баш добро знамо – нагласио је Звездин стратег.

Црвено-бели у среду гостују Спартаку у Суботици, а већ 10. марта ће се борити за пехар Купа Србије.

Меч са Спартаком је тренутно најважнији за нас. Увек идемо од меча до меча. То ће бити веома битна утакмица да видимо како ће екипа да одреагује на промену, а и покушаћемо да покренемо неке нове ствари. Много нам је битна и утакмица у недељу против Јединства у Старопј Пазови. Након тих мечева ћемо размишљати о финалу Купа Србије – закључио је Кукањац.

Драган Кобиљски је са Црвеном звездом освојио 5 трофеја: две шампионске титуле (2015. и 2016.), један Куп Србије (2016.) и два Суперкупа Србије (2014. и 2016.).

Одбојкашки клуб Црвена звезда се захваљује Драгану Кобиљском на досадашњој сарадњи и жели му пуно среће и успеха у наставку каријере.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment