Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоРагби

Борба за први овосезонски трофеј

Наредног викенда започиње и нова сезона у рагбију 13. Сусретом између Црвене звезде и Партизана у Супер купу Србије популарно „јаје“ поново ће се закотрљати теренима широм Србије.

РЛК Црвена звезда која је претходне сезоне освојила четири трофеја (Првенство Србије, Куп Србије, Супер куп Србије и Балкан Супер лигу) и у новој сезони биће апсолутни фаворит у свим такмичењима. Да ли се може поновити сезона из снова да се до свих трофеја дође без пораза, остаје да видимо, јер и други клубови имају своје амбиције, а пре свега се ту мисли на вечитог ривала екипу Партизана и некада неприкосновени Дорћол.

Црвено-бели рагбисти су у другој половини јануара искусили и борбе на међународној сцени. Као први клуб из региона учествовали су у Челенџ купу где су поражени од најстаријег аматерског рагби клуба на свету екипе Милома резултатом 38:10. Звезда је у прелазном року довела три страна играча. Аустријанац Дарси Етрих је већ на утакици против Милома наговестио да се ради о одличном играчу. Двојац Америчких репрезентативаца Брендон Андерсон и Џамил Робинсон сигурно има велики потенцијал. Нису се црвено-бели ослонили само на странце. Успели су да на терен врате и Ђорђа Миленковића, бившег репрезентативца и рођеног брата првотимца Звезде Слободана. Проблем стручном штабу који предводи Аустралијанац Брет Дејвидсон, је свакако повреда Војислава Дедића. Информације из клуба у вези опоравка капитена Дедића нису ни мало повољне. Очекује се да би он своје место на терену могао да заузме тек у мају месецу.

Противник у борби за трофеј Супер купа, екипа Партизана у нову сезону улази са тежњом да буде много конкурентнији нашим рагбистима. Прошле сезоне Партизан је имао много проблема са повредама и формом. Сада је ситуација много повољнија. Дарио Абидоновић се опоравио. У тим се враћа и Коста Стојковић, а у прелазном року у црно-бели табор је дошао и млади репрезентативац Александар Павловић. Павловић се преселио у Београд и играће за црно-беле на двојну лиценцу. Поред Партизана имаће право наступа и за свој матични клуб Мораву Гепарди из Лесковца.

Јасно је да ће од првог меча у српском рагбију бити много узбуђења, а сви очекујемо да ће црвено-бели још једном доказати да у овом моменту на подручју Балкана не постоји бољи клуб и да ће већ у недељу нови трофеј ући у витрине РЛК Црвена звезда.

– Супер куп Србије:
РЛК Црвена звезда – Р13К Партизан
Стадион: „БАСК Арена“
Датум: Недеља 3. март
Почетак: 14 часова

Подржимо црвено-беле рагбисте у борби за први трофеј.

Повезане вести

2 comments

Vladimir978 феб 27, 2019 at 20:50

Ukoliko jedan klub osvoji duplu krunu u Super kupu ucestvuje finalista nacionalnog kupa.

Reply
Gogi феб 27, 2019 at 15:47

Ako je Zvezda osvojila i prvenstvo i kup kako se onda igra super kup?

Reply

Leave a Comment