Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Ватерполисти поражени у Будимпешти

Ватерполисти Црвене звезде доживели су нови, очекивани пораз у 9. колу ЛЕН Лиге шампиона.

ФТЦ Телеком Будимпешта : Црвена звезда 17:9 (6:1, 4:2, 5:4, 2:2)

Већ у уводна три минута меча домаћи су постигли четири гола и најавили да ће ово бити још једно тешко вече за тим Александра Филиповића. Звезда је преко Бориса Поповића успела да се упише на семафор, али је Ференцварош још два пута погађао мрежу наше екипе и дошао до вођства од 6:1. Наставили су домаћи да постижу голове и већ у 12. минуту меча су стигли до 10 голова (10:2). Црвено-бели су преко Љубеновића смањили на 10:3 што је био и резултат на крају првог полувремена.

Звездини ватерполсити су успели да мало смање разлику и приђу на 11:6, али је онда агресивна игра у одбрани узела данак, па су Перковић, Бурсаћ и Поповић пре времена завршили меч са по три искључења. Домаћи су то искористили и до краја трећег периода су водили са 15:7. Ватерполисти Ференцвароша су сачували стечену предност и на крају тријумфовали са 17:9.

Најефикаснији на мечу био је Ђорђе Љубеновић са 4 постигнута гола. По два за Црвену звезду су дали Милош Максимовић и Борис Поповић, док се једном у стрелце уписао Андриа Битадзе.

Будимпешта – Судије: Стефан Саидел (Немачка) и Николаос Будрамис (Грчка). Играч више: ФТЦ Телеком 13(5), Црвена звезда 9(3). Петерци: ФТЦ Телеком 2(2).

ФТЦ ТЕЛЕКОМ: Гардоњи, Седлмајер 1, Калај 1, Похл, Вамос 3, Немет 2, Никић 2, Јакшић 1, Јангер 2, Варга 2, Јаншик 1, Гор-Нађ 2, Вогел. Тренер: Жолт Варга.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Максимовић 2, Бурсаћ, Перковић, Васић, Битадзе 1, Жежељ, Милојевић, Поповић 2, Ковачевић, Љубеновић 4, Тодоровски. Тренер: Александар Филиповић.

– Табела групе „А“ ЛЕН Лиге шампиона:
1. Про Реко (ИТА) 27
2. АН Бреша (ИТА) 20
3. ЦНА Барселонета (ШПА) 19
4. ФТЦ Телеком Будимпешта (МАЂ) 16
5. ЗФ Егер (МАЂ) 12
6. Динамо Москва (РУС) 9
7. Стеауа Букурешт БА (РУМ) 3
8. Црвена звезда (СРБ) 0

Прилику за прве бодове у елитном такмичењу наши ватерполисти ће имати у наредном 10. колу када ће на базену „Милан Гале Мушкатировић“ дочекати екипу румунске Стеауе из Букурешта. Меч је на програму 16. марта.

Повезане вести

Leave a Comment