Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Дебакл кошаркашица у Цељу

Кошаркашице Црвене звезде доживеле су праву катастрофу у претпоследњем мечу лигашког дела регионалне ВАБА лиге. Наше девојке у Цељу нису личиле на екипу која је до недавно млела све противнике пред собом и овај сусрет мора бити добра опомена пред најважнији део сезоне у којем ће се одлучивати о овајачима трофеја.

ЖКК Цинкарна Цеље – ККЖ Црвена звезда 93:51 (24:14, 22:24, 22:10, 25:3)

Сам почетак меча су обележиле три серије по пет кошева, Цеље је повело 5-0, Звезда стигла до 5-5, да би на средини четвртине Цеље водило 10-5. У другој половини четвртине домаћа екипа је са две узастопне тројке успела да се одлепи, да стигне и до двоцифрене предности коју је контролисала до краја првих десет минута, 24-14.

Иако је Цинкарна са седам узастопних поена стигла до 15 поена разлике, црвено-беле су одржавале прикључак, успевале да пронађу сигурна решења у нападу, и да серијом 9-0 у самом финишу на полувреме оду са прихватљивим минусом од 8 поена, 46-38.

Ипак, друго полувреме је у потпуности припало вицешампиону региона. Црвена звезда је у другом полувремену успела да убаци са 13 кошева, док је екипа Цинкарне била веома расположена и видно мотивисана да у последњем мечу лигашког дела пред Фајнал фор оствари победу. Врло брзо је Цеље вратило двоцифрену предност, серијом 11-0 преломило сусрет и са 20 поена предности ушло у последњи период, 68-48.

Последњи квартал је био једностран, Звезда је убацила само три поена, једине поене из игре у финишу меча. Пет од 13 тројки Цеље је погодило у последњој четвртини, а тако су и завршиле утакмице, и нанеле веома висок, и трећи пораз Звезди у WABA лиги, 93-51.

Ивана Катанић и Мина Ђорђевић су постигле по 12 поена за Црвену звезду, Снежана Богићевић, Милица Бојовић и Невена Наумчев по 7.

Црвена звезда у последњем колу дочекује екипу Бановића, 6.марта (12 часова). Екипе Будућности и Цеља ће у међусобном дуелу одлучити ко ће бити на трећем месту, односно Цеље би у случају победе лигашки део завршило на другом месту и заказало дуел на Фајнал фору са Црвеном звездом.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 7 (2ск 6ас), Чубра, Тешић 2, Богићевић 7 (5ск), Зукановић 1, И.Катанић 12 (5ск 5ас 1укл), Бојовић 7 (7ск 2ас), Матић, Ђорђевић 12 (4ск 1укл), Мишељић 3 (3ск).

Повезане вести

Leave a Comment