Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Костолачки тренутак истине

Рукометаши Црвене звезде у суботу 2. марта у оквиру 18. кола Супер рукометне лиге Србије гостују у Костолцу екипи Рудара.

Наши рукометаши налазе се у веома тешкој ситуацији па сусрет у Костолцу спада у ред оних који се морају добити како би се избегло најгоре, тј. борба за опстанак у елити српског рукомета. Црвено-бели су у серији од седам мечева у СРЛС-у без победе. Последњи тријумф остварили су на домаћем паркету против Слоге из Пожеге резултатом 29:15 у мечу који је одигран 30. новембра претходне године. Од тада су остварена два ремија (Шамот 25:25 и Мокра Гора 30:30) и пет пораза (Кикинда 22:25, Спартак Војпут 22:27, Динамо Панчево 27:32, Металопластика 27:30 и Партизан 29:30).

На тешку финансијску ситуацију у клубу и здравствене пробелем шефа стручног штаба Ненада Перуничића, надовезао се и несрећни пораз у претходној рунди Супер лиге против вечитог ривала, па црвено-бели и психички уздрмани путују у Костолац на веома важан сусрет. У првом делу сезоне две екипе су се састале на паркету дворане „Шумице“ 9. новембра и наши рукометаши су остварили убедљив тријумф 34:26 (17:13). И поред чињенице, да је уз све проблеме наш тим ипак квалитетнији од Костолчана, сви у клубу морају бити обазриви јер је Рудар на домаћем паркету претходне сезоне убедљиво славио резултатом 29:21.

Остаје нам нада да ће наши рукометаши коначно након три пуна месеца остварити тријумф чиме би много мирније дочекали финиш лигашког дела такмичења, о евентуалном неуспеху не желимо ни да размишљамо.

– Супер рукометна лига Србије, 18. коло:
Рудар Костолац – Црвена звезда
Дворана: Спортска хала „Костолац“
Датум: Субота, 2. март
Почетак: 19 часова

Табела Супер рукометне лиге Србије

Повезане вести

Leave a Comment