Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Которани „удављени“ на Дорћолу

У 16. колу регионалне А1 лиге ватерполисти Црвене звезде дочекали су на дорћолском базену „Милан Гале Мушкатировић“ екипу Приморца из Котора.

Црвена звезда : Приморац Котор 13:8 (1:2, 3:4, 5:1, 4:1)

Пулени тренера Александра Филиповића добро су ушли у сурет и голом Андрие Битадзеа стигли до почетне предности. Међутим, било је то све од црвено-белих у првој четвртини у чијем финишу су Которани за свега тридесетак секунди головима Димитрија Крљешторца преокренули резултат.

Друга четвртина започела је онако како је завршила прва. Гости из Црне Горе постижу три узастопна поготка (Матковић, Црепуља и Крљешторац) и стичу великих 1:5. Наши ватерплости видевши да „брод тоне“ тек тада су заиграли како знају и за само један минут Вељко Танкосић и Душан Васић три пута тресу мрежу Шубладзеа и смањују предност гостију. До полувремена гости преко Антониа Петровића по шести пут матирају Александро Краља и на велики одмор се одлази резултатом 4:6.

Трећи период игре потпуно је протекао у доминацији Црвене звезде. Редом су мрежу Которана погађали Марко Радовић, Вељко Танкосић и чак три пута за два и по минута Ђорђе Љубеновић чиме су наши ватерполисти од минуса са полувремена стигли до +3. Наду гостима донео је Дамир Црепуља у финишу четвртине па се у последњих осам минута игре ушло резултатом 9:7.

Црвено-бела бура из треће четвртине потпуно је однела Которане у последњој деоници игре. Васић, Шулц, Љубеновић и Маскимовић до лудила су доводили одбрану гостију. Једини погодак за Приморац у овој деоници постигао је Марко Иванковић. На крају заслужених 13:8.

Екипа тренера Александра Филиповића вечерас је веома лоше ушла у меч, али је у другом полувремену, постигавши чак девет погодака показала карактер и још једном потврдила да мечеви у ЛЕН Лиги шампиона доносе искуство које треба да буде пресудно када се у наставку сезоне буде одлучивало о најбољој српској ватерполо екипи.

Најефикаснији у нашим редовима, а и на целокупној утакмици био је Ђорђе Љубеновић са четири постигнута поготка, док је капитен Душан Васић три пута матирао которског чувара мреже. У пораженој екипи истакао се Димитрије Крљешторац са три гола, а интересантно је да је сва три поготка постигао у првом полувремену.

Београд; Базен: „Милан Гале Мушкатировић“
Судије: Станко Ивановски (Црна Гора); Лазар Анђелић (Србија)

Црвена звезда: А. Краљ, В. Танкосић 2, М. Максимовић 1, Н. Бурсаћ, Л. Перковић, Д. Васић 3, А. Битадзе 1, Ђ. Жежељ, С. Илић, Б. Поповић, К. Шулц 1, М. Радовић 1, В. Мишовић 1, Ђ. Љубеновић 4. Тренер: Александар Филиповић

Приморац Котор: Н. Шубладзе, М. Перковић, Д. Црепуља 2, А. Петровић 1, Д. Матковић 1, М. Гопчевић, М. Иванковић 1, Н. Павличевић, В. Вишњаков, Г. Гргуревић, Д. Крљешторац 3, А. Мачић, А. Исљамовић, В. Драшковић. Тренер: Петар Вицо

Овом победом Црвена звезда је на табели регионалне А1 лиге претекла екипу Шапца и поред чињенице да сада има један меч мање одигран, а сада са 17 освојених бодова прети и петопласираном сплитском Морнару који је сакупио два бода више.

Још увек није позната судбина неодиграних мечева нашег клуба са сплитским екипама Морнар Бродоспас и ОВК ПОШК.

У наредном 17. колу црвено-бели на дорћолском базену дочекују екипу Шапца у мечу који ће имати вишеструки значај. Меч је на програму у суботу 9. марта.

Повезане вести

Leave a Comment