Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКонференције за медијеКошаркаНајновијеРегионална лига

Томић: „Зна се колико је битан меч“

Трећи овосезонски кошаркашки вечити дерби на програму је у недељу 3. марта у дворани „Александа Николић“. Обе екипе су до сада по једном славиле, али је чињеница да је наш вечити ривал остварио слађу победу пошто је недавно у Нишу баш у дуелу са екипом Милана Томића у финалу стигао до трофеја.

Иако предстојећи дуел нема резултатски значај за црвено-беле јер је прва позиција пред плеј-оф још раније обезбеђена, сусрет је значајан јер сигурно никоме у клубу не би пријала два узастопна пораза од црно-белих. Као и увек пред нови меч медијима се обратио тренер Милан Томић:

– „Дерби је дерби. Сви знамо колико је то битан меч за обе екипе. У овом тренутку, мислим да је и боље што играмо против Партизана одмах после Купа. Најбитније за наш тим је да будемо комплетни и да сви будемо здрави. Знамо да смо први на табели и да смо ту позицију обезбедили и математички, али сви знамо колико је дерби битан. Као и колико је важно за наше навијаче и за нас, да се та утакмица добије.“

У финалу Купу није било Фајеа, Оџоа, Кеј Си Риверса. С обзиром да се ради о играчима са значајним улогама у тиму, јасно је да то у великој мери утиче на однос снага.

– „Биће то бити друга екипа у односу на Ниш. Прошли су ти прозори, Цирбес и Фаје су били са својим репрезентацијама, тако да се мења хемија екипе. Али мислим да ће нам доста помоћи што можемо да рачунамо на све играче. То ће нам омогућити да одаберемо 12 најбољих који ће одиграти добру утакмицу.“

Милан Томић је пожелео и пуно среће фудбалерима Црвене звезде који ће у суботу 2. марта одиграти 159. вечити дерби.

Повезане вести

Leave a Comment