Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Хокејаши успешно стартовали у плеј-офу

Хокејаши Црвене звезде успешно су стартовали у плеј-офу ИХЛ такмичења. у првој утакмици четвртфинала наши оклопници декласирали су госте из Новог Сада.

СКХЛ Црвена звезда : ХК Војводина 7:1 (1:0, 5:0, 1:1)

У сенци вечитог дербија у фудбалу, данас је у леденој хали Пионир, пред неких 100 гледалаца, одиграна прва четвртфинална утакмица плеј офа, између Црвене звезде и Војводине, у оквиру хокејашке ИХЛ лиге. Црвена звезда је славила у овом сусрету, иако ослабљена неиграњем Вукићевића, Новаковића и Керезовића, и тако дошла на корак до полуфинала. Да би изашла на мегдан победнику сусрета Славија – Цеље, изабраницима тренера Јовице Руса биће потребна још једна победа, а прва прилика за то је већ у среду у Новом Саду.

У првој трећини гледали смо доста занимљив хокеј. Наиме, Војводина се овај пут показала у другачијем светлу у односу на претходне утакмице и у првом периоду одиграла доста равноправно. Звезда јесте, генерално, имала иницијативу и више прилика за постизање гола, али ни напади гостију из Новог Сада нису били безазлени. На погодак, једини у овом периоду, чекало се све до 14 минуте. Наиме, када су обе екипе имале по четири играча на леду, Рус Вјачаслав Чегринтсев је спретно одузео пак играчима Војводине, окренуо се према голману Карлосну и резантним ударцем сместио пак у његову мрежу. Било је то 1:0 за Звезду. До краја ове трећине било је још прилика, посебно пред голом Војводине, али се мреже нису затресле.

У другој трећини потпуно друга слика на леду. Изгледа да је тренер Црвене звезде, Јовица Рус, тражио од својих играча да се мало уозбиље, па су црвено-бели оклопници додали гас. Већ у 3. минути наставка (23. минут игре) Павел Поправка, на асистенцију Марка Драговића, доводи Звезду у водство од 2:0. А онда два блиц крига Звездиних оклопника. Први је трајао 27 секунди, а други свега 14. Прво је Андреј Цвик, на асистенцију Мирка Ђумића и Ивана Анића, довео наше оклопнике у водство од 3:0, да би исти играч (овај пут на асистенцију Мирка Ђумића) повисио на 4:0. Стрелац петог гола (5:0) за црвено-беле био је капитан Марко Бркушанин (асистенција Мирко Ђумић), а одличним ударцем Мирко Ђумић је сместио пак у мрежу гостију за 6:0. Наставила је Звезда свој плес на леду, нападала на гол гостију, али мрежа Карлсона се није више затресла до краја ове трећине.

Последњи период почиње голом Вјачеслава Чегринтсева (асистенција Иван Анић – Марко Бркушанин) за 7:0, а Војводина постиже почасни гол (7:1) преко Милоша Бабића. Тим резултатом је и завршен меч, а Звезда има меч лопту већ у серду у Новом Саду.

Београд – Ледена дворана Пионир; Гледалаца: 100; Судије: Пердув, Ђокић, Пожар, Поповић; Казне: Црвена звезда 12 минута, Војводина 6 минута.

СКХЛ Црвена звезда – ХК Војводина

СКХЛ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранковић, Васић, Анић (2ас), Бркушанин 1 (1ас), Чегринцев 2, Даниел, Драговић (1ас), Гаидаш, Јанковић, Кулешов, Машић, Подунавац, Поправка 1, Ристић, Сабадош, Шпањевић, Вуковић, Цвик 2, Ђумић 1 (3ас).

ХК ВОЈВОДИНА: Де Маса Карлсон, Гнип, Бабић 1, Ченгери, Дергачев, Екмешчић, Хрина, Јерковић, Лантање, Ле Фол, Милићевић, Милојковић, Мирковић, Николић, Радосављевић, Томашевић, Тумбас, Вучуревић.

(извор/фото: czbgtv.com)

Повезане вести

1 comment

Loki мар 2, 2019 at 22:31

Bravoooo

Reply

Leave a Comment