Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Магичних 50

Наши фудбалери продужили су импресивну серију која траје готово годину и по дана, и везали чак 50 утакмица без пораза у домаћем првенству.

Црвена звезда одиграла је нерешено 1:1 са Партизаном у 159. вечитом дербију и после 24. кола Суперлиге задржала 15 бододва предности у односу на највећег ривала, док је седам корака испред нишког Радничког.

Зато звездаши с правом могу да се запитају шта то беше пораз? Последњи пут су наши фудбалери осетили горчину пораза 1. октобра 2017. у Крушевцу на гостовању Напретку и нешто мање од годину и по дана траје импресивна серија.
Магичних 50 утакмица везали су црвено-бели знајући само за победе и нерешен исход.

Тај губитак бодова из 12. кола прошлосезонског шампионата није пореметио изабранике Владана Милојевића. До краја те шампионске трке остварили су 23 победе уз три ремија и дошли до титуле!

Импресивна серија почела је 14. октобра 2017. године када је на стадиону „Рајко Митић“ савладана Мачва са 4:0. То је била најава низа који траје и данас.

Затим је освојена титула, а где су црвено-бели стали на пролеће 2018, наставили су лета исте године. Ређали су се тријумфи и резултати за памћење током берићетне јесени уз поглед са врха табеле.

Звезда је до ремија у 159. вечитом дербију бодове поделила само још са нишким Радничким на гостовању и у претходном сусрету са највећим ривалом, уз 21 овосезонску победу у Суперлиги.

Укупно – 44 победе и свега шест ремија! И на сваком од поменутих 50 дуела Звезда је најмање једном затресла мрежу ривала.

После убедљиве пролећне премијере против Војводине (4:0), освајања три бода у Сурдулици (1:0) и сада поделе плена на Маракани, успешно је настављена борба за титулу пред плеј-оф!

Апсолутни рекорд непобедивости држи генерација црвено-белих под тренерском палицом Славољуба Муслина од 51 сусрета, који је уписан од 3. новембра 1999. до 31. марта 2001. Милојевићевим ученицима дакле преостаје да на гостовању Младости у Лучанима, у среду од 16 часова, и затим против Земуна следеће суботе још једном испишу најлепше странице историје нашег клуба.

 

Повезане вести

1 comment

ЗВЕЗДАН мар 4, 2019 at 09:53

НЕ ИГРАМО ДОБРО.ОД СТАРТА УВЕСТИ ИВАНИЋА ,ЈИРКУ ,ВУКАНОВИЋА

Reply

Leave a Comment