Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Томић: Победа у дербију је увек значајна

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су победу у трећем овосезонском ’’вечитом дербију’’. Тренер Милан Томић изнео је своје утиске након утакмице против Партизана у 20. колу АБА лиге.

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су 19. победу у АБА лиги. Црвено-бели су савладали Партизан Нис резултатом 70:68 у утакмици са много преокрета која је донела и неизвесну завршницу. Победа је важна из више аспеката, а више о њој говорио је тренер Милан Томић:

Утакмица је била прави дерби. Игром нисам задовољан. Ако погледате статистику, имамо много играча који су ’’минус 14’’, ’’минус 10’’, ’’минус 8’’ и тако даље. Знамо сви колико значи нашим навијачима и нама када се победи дерби. Мора још много да се ради, на хемији у екипи и на многим детаљима – рекао је Томић, а потом одговорио на новинарско питање:

Оџо није тренирао, одрадио је једну четвртину тренинга и одиграо је феноменално. Честитао бих му на пожртвовању и одличној партији с обзиром да је имао повреду зглоба. Његова игра није само 16 постигнутих поена – истакао је Томић.

Уследило је питање да ли би игра Црвене звезде могла да буде бржа?

Ако погледате одбрану Партизана, око 50 одсто је било преузимање. Која је предност преузимања? Желе да уведу напад да се решава у последњих десет секунди. Ми тежимо да нападамо први пик и да решавамо напад у првих 18 секунди – образложио је тренер Црвене звезде.

Бориша Симанић?

То што није играо је моја одлука. Мислим да је ова утакмица била можда и превише за њега у овом тренутку – рекао је Милан Томић, а онда образложио шта значи да треба поправити детаље:

Треба да играмо брже. На почетку сезоне је циљ био добра одбрана и да 50 одсто напада буде контранапад. Пали смо у том сегменту – истакао је Томић.

Риверс?

Прва утакмица за њега. Промашио је два пенала, али он је искусан играч. Треба му времена да се прилагоди, а ми у овом тренутку и имамо времена. Две наредне АБА утакмице где ће моћи да се прилагођава – рекао је Томић, а потом одговорио на питање да ли је желео Партизан:

Не можеш да играш против Партизана да изгубиш утакмицу. Ми смо први на табели. Да ли сте сигурни да има калкулација када се играте против Партизана? Дођите на моје место па тако размишљајте – закључио је Томић.

Повезане вести

1 comment

dusan мар 4, 2019 at 22:25

nulo

Reply

Leave a Comment