Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеСпортско Друштво

Црвена звезда прославила 74. рођендан

Пре 74 године, 4. марта 1945. године основано је Спортско друштво Црвена звезда. Седамдесет и четири године касније прослављени спортисти, легенде Црвене звезде, руководиоци, садашњи првотимци, будуће звезде окупили су се у Медија центру ФК Црвена звезда на обележавању још једног рођендана.

На почетку прославе присутни су се, видео снимком од пре 15 година, подсетили на антологијске речи глумца Љубе Тадића, а након тога звездаше је поздравио др Небојша Човић, председник Управног одбора СД Црвена звезда, који је честитао 74. рођендан свим спортистима, тренерима, руководиоцима, пријатељима и навијачима Црвене звезде!

На обележевању 74-годишњице по 54. пут су изабрани најбољи спортисти и клубови СД Црвена звезда у протеклој години.

Кренуло се од најмлађих, па је за најбољег пионира награду примио каратиста Аљоша Петровић од Петра Роквића, члана УО СД Црвена звезда. За најбољу пионирку проглашена је атлетичарка Јована Мићић, а награду је примила од Бранислава Војиновића, члана УО СД Црвена звезда. Најбољи пионирски клуб у протеклој години био је Кошаркашки клуб женски Црвена звезда, награду у име клуба примила је капитен Симона Матић од Анђе Вукмировић Радуловић, члана УО СД Црвена звезда.

Најбољи кадет у претходној години био је одбојкаш Лука Тадић који је награду примио из руку Ане Аврамовић, члана УО СД Црвена звезда. За најбољу кадеткињу Црвене звезде проглашена је стрелкиња Тамара Ђапић, а награду је примила од др Миодрага Лемајића, члана УО СД Црвена звезда. Ватерполисти Црвене звезде добили су награду за најбољи кадетски клуб. Награду је у име клуба примио Марко Радовић из руку Игора Милојевића, генералног секретара СД Црвена звезда.

Кошаркаш Зоран Пауновић добио је признање за најбољег јуниора. Награду му је уручио Горан Голе, члан УО СД Црвена звезда. Најбоља јуниорка Црвене звезде у протеклој години била је кик боксерка Сташа Веић. Признање је добила од Жељка Пешута, члана УО СД Црвена звезда. Кошаркаши Црвене звезде добитници су награде за најбољи јуниорски клуб. У име клуба признање је примио тренер Бојан Ђерић, а награду је предао Горан Ђаковић, члан УО СД Црвена звезда.

За најбољег тренера младих проглашен је тренер и координатор млађих категорија Кошаркашког клуба Слободан Клипа, награду је примио из руку Бојана Димића, члана УО СД Црвена звезда.

Фудбалер Дејан Јовељић добитник је награде за најбољег млађег сениора. Награду му је уручио Светозар Мијаиловић, председник ФК Црвена звезда. За најбољу млађу сениорку проглашена је џудисткиња Андреа Стојадионв, а признање је примила од проф. Милета Самарџића, председника Надзорног одбора СД Црвена звезда.

Специјално признање СД Црвена звезда припало је нашем Рагби лига клубу који је освојио сва четири трофеја у сениорској конкуренцији. У име клуба награду је примио Марк Пулен, спортски директор клуба од Дејана Стаматовића, потпрдседника Скупштине СД Црвена звезда.

Хокејашки клуб Црвена звезда добио је специјално признање за освајање пет шампионских титула у свим категоријама. Награду су примили капитени екипа Марко Бркушанин, Марко Драговић, Матеја Поповић, Матија Динић и Мане Познан и председник клуба Горан Ђаковић од Драшка Марковића, члана УО СД Црвена звезда.

Специјално признање СД Црвена звезда припало је и веслачима Црвене звезде који су у протеклој години освојили прву (новоустановљену) екипну титулу шампиона Србије, као и национални Куп. Првакиња Србије у скифу Јована Арсић и освајач бронзане медаље на Првенству Европе за млађе сениоре Душан Славнић примили су награду од Владана Ковачевића, члана УО СД Црвена звезда.

Џудо клуб Црвена звезда је специјално признање добио за освајање 3. места у Лиги шампиона, као и дупле круне на Екипном првенству Србије. У име клуба награду је примио капитен Бојан Дошен из руку Аце Марковића, потпредседника Скупштине СД Црвена звезда.

Признање „Црвено-бело срце“ припало је Делијама, навијачима Црвене звезде, за дугогодишњу организацију прикупљања хуманитарне помоћи и новогодишњих пакетића за децу са Косова и Метохије, као и организовање акција добровољног давања крви. Признање је примио Љубомир Станковић, председник Удружења грађана „Делије Север“ од Игора Милојевића, генералног секретара СД Црвена звезда.

Најбољи стручњак у нашем Спортском друштву у протеклој години је Владан Милојевић, тренер црвено-белих фудбалера који је предводио екипу до шампионске титуле и историјског пласмана у Лигу шампиона. Награду за најбољег тренера Владан Милојевић је примио од Драгана Џајића, треће Звездине звезде и почасног председника ФК Црвена звезда.

Признање за пословног партнера године припала је компанији М-6 (БИП и Тиквеш). Награду је примила Дада Ратковић, директора маркетинга из руку Зорана Аврамовића, директора Црвена звезда маркетинга и главног и одговорног уредника Звездине ревије.

Признање за пословног партнера године припала је и Телекому Србија. Видео поруком присутнима се обратио Предраг Ћулибрк, генерални директор Телекома Србија, а награду у име компаније примио је Драшко Марковић, извршни директор за људске ресурсе, од др Небојше Човића, председника УО СД Црвена звезда и председника КК Црвена звезда.

Добитник Награде за животно дело је Дане Корица, легендарни атлетичар Црвене звезде. Награду му је уручио прошлогодишњи лауреат Владимир Петровић Пижон.

Након тога уследиле су награде најбољим сениорима у протеклој години. Награду за најбољу спортисткињу добила је џудисткиња Милица Николић. Признање је примила од Стојана Вујка, потпредседника Скупштине СД Црвена звезда.

За најбољег спортисту Црвене звезде у протеклој години проглашен је голман нашег Фудбалског клуба Милан Борјан. Награду је примио од др Небојше Човића, председника УО СД Црвена звезда.

У протеклој години за најбољи клуб Спортског друштва Црвена звезда са правом је проглашен наш Фудбалски клуб. У име клуба пехар је примио Звездан Терзић, генерални директор ФК Црвена звезда, а пехар је уручио Александар Боричић, председник Савета СД Црвена звезда и председник ЦЕВ-а.

Уз звуке химне Спортског друштва Црвена звезда рођенданску торту исекли су лауреати, а уследило је и заједничко фотографисање свих награђених спортиста и клубова СД Црвена звезда.

ФОТО: Бранислав Т. Стојановић и Ивица Веселинов

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

ivan niksic мар 4, 2019 at 17:50

Srecan rodjendan, Zvezdo i da ubuduce sijas jos vise i jace! Ti si kao vino, sto starija, to bolja!

Reply

Leave a Comment