Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновијеРегионална лига

Оџо: „Била је ово преко потребна победа“

Кошаркаши Црвене звезде у недељу 3. марта славили су у вечитом дербију. Била је то победа која нашем клубу превасходно значи са психолошког аспекта, јер је прва позиција пред плеј-оф давно обезбеђена. Ипак, након неуспеха у Купу Радивоја Кораћа, не би било пријатно забележити два пораза у дуелима са вечитим ривалом за свега 15 дана.

Након сусрета задовољство није крио ни црвено-бели горостас Мајкл Оџо који је провео чак 31 минут на паркету, али и поред добре партије скреће пажњу на лоше извођење слободних бацања. Од осам покушака, Оџо је био прецизан четири пута:

– „Већ сутра морам да се вратим у халу и да вежбам слободна бацања, као и да учиним све како бих мање губио лопте. Сезона још увек није готова, гледаћемо снимак меча, направити анализу и видети где смо све грешили како бисмо радили и то исправили. Морамо константно да се дижемо.“

По принципу, победи се у зубе не гледа, када се слави, све је далеко лакше, па и исправљати грешке. Управо је то нагласио Оџо.

– „Била је ово преко потребна победа за нас, поготово после Купа у којем смо се мало мучили. Овај тријумф ће бити велики плус за самопоуздање, како тимски, тако и индивидуално. И то пред најважније утакмице у сезони које долазе кроз плеј-оф који је пред нама.“

Као утакмица са ознаком – више од игре, вечити дерби увек доноси много емоција, али и нервозу. На питање како се Црвена звезда носила са тим притиском, снажни центар је рекао:

– „Нисам обраћао пажњу на то, био сам фокусиран на утакмицу и дешавања на терену. Не знам да ли је неко на клупи био нервозан. Тренер нам увек говори да морамо да играмо 40 минута и да се утакмице не побеђују у првој и другој четвртини. Да све време морамо да држимо висок ниво без обзира како се ствари одвијају на терену. То смо и урадили, држали смо се заједно чак и када није ишло добро и на крају, из свега, изашли са важном победом.“ – нагласио је Мајкл Оџо.

(извор: zurnal.rs)

Повезане вести

2 comments

Србин са Космета мар 5, 2019 at 16:23

Браво за игру против гробоса!
Слушај и настави са напорним тренинзима.

Reply
Darko мар 6, 2019 at 18:33

Još kad bi imao trenera koji nešto zna…

Reply

Leave a Comment