Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Пешић:“Нећемо инстант успех“

Светислав Пешић

Победа у 12. колу регионалне АБА лиге над шампионом Босне и Херцеговине екипом Широког (83:72) донела је велико олакшање у свим структурама нашег кошаркашког колектива. Иако ова победа неће много проенити тренутни положај на табели, значајна је превасходно на психолошком плану, јер су играчи добили сатисфакцију за напоран рад под командом тренера Светислава Пешића који је отворио душу наком меча у петак.

– Ова победа је свакако значајнија од два освојена бода. Играчима је пао камен са срца. Све су то вредни момци којима је стало да побеђују. Међутим, на шта нису навикли до сада је чињеница да су играчи Црвене звезде, а све што је везано за Звезду је под велико лупом јавности. Постоји стални притисак, контрола и оцењивање са којим се већина играча није суочавала раније. Ја покушавам кроз рад и тренинге да их уведем у систем. Све то не може да да резултате одмах. Инстант успех се постиже када доведеш три квалитетна играча на кључним позицијама, али тако се не може вечито радити. Прави резултат се добија кроз напоран рад и тренинге, јер да тренинзи нису важни, па нико не би ни тренирао. Само се на њима могу поправити одређене ситнице и детаљи који су често и најбитнији.

Светислав Пешић је нагласио и какви су планови за блиску будућност, тј. за мечеве са Партизаном и Хемофармом.

– Волео бих да и ми као Партизан играмо у ритму среда-субота. Лепо би било да играмо барем Еврокуп, али шта да се ради. Због већих пауза између мечева АБА лиге планирали смо да одиграмо у Холандији Божићни турнир, али због термина меча са Партизаном то нисмо могли да учинимо. Мада и ових осам дана без мечева добро ће доћи да се Омар Томас што боље прилагоди екипи. Када је дерби са Партизаном у питању, неће бити посебних припрема. Бићемо свакако концентрисани на детаље Партизанове игре, јер доста тога знам о њиховом систему.

Повезане вести

3 comments

Neco- Peco дец 19, 2011 at 17:00

imamo vrhunskog trenera koji zna sta radi i njemu ne treba pametovati! Sve sto moze on radi a sto ne moze, nije on kriv! Ko da on nebi volio da dovede dobra pojacanja da ima resurse za to. Stipu suplje price!

Reply
delija86 дец 19, 2011 at 15:30

Trebali bi da sledimo primer Radnickog,oni su kao i mi krenuli ocajno ligu,al onda lepo oterali sto nije valjalo ,doveli nove igrace i sad gaze,6 pobeda zaredom

Reply
ajkula333 дец 19, 2011 at 16:36

Slazem se sa tobom u potpunosti nekim igracima je previse dato vremena da se pokazu. Samo treba Covic da se malo finansiski otvori jer nam fale par dobrih stranaca i pobedjivace mo sve. Sa ovom ekipom smo izgubili pet utakmica samo za par poena koji bih doneli ti novi bolji igraci.

Reply

Leave a Comment