Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Рекорд за историју

Девети март 2019. године остаће посебно уписан у срцима свих звездаша. Наши фудбалери исписали су историју и победом над Земуном са 4:0 у 26. колу Суперлиге оборили рекорд са 52 узастопне утакмице без пораза у домаћем првенству.

Шампионска титула, европско пролеће, нокаут фаза Лиге Европе, групна фаза Лиге шампиона, рекорди… Екипа Владана Милојевића помера границе и пише најлепше странице црвено-беле историје!

Тријумф против Земуна донео је нови рекорд Црвеној звезди, па је садашња генерација постала екипа са највише узастопних утакмица без пораза на домаћој сцени.

Чудесан низ започет је 14. октобра 2017. године против Мачве резултатом 4:0, идентичним којим је увеличана и прослава 74. рођендана на Маракани. Осим славља над Шапчанима, Звезда је до данас још 46 пута уписала по три бода уз још шест ремија, чиме је ушла у анале.

Током скоро годину и по дана непобедивости, пред црвено-белима је пало чак 17 тимова. Пет пута је Звезда била боља од Спартака, по једном мање од Младости, Чукаричког, Вождовца, Војводине и последњег ривала Земуна. Три пута је савладала Мачву, Раднички, Радник и Напредак, у по два сусрета Рад и Динамо, а пали су и Борац, Јавор, Партизан, Бачка и Пролетер.

Тријумф на прослави рођендана црвено-беле породице, односно 49. рођендана шефа Владана Милојевића, надмашен је учинак генерације коју је водио Славољуб Муслин и додатно померена граница. Екипа коју је са клупе предводио Муслин била је непоражена од 3. новембра 1999. до 31. марта 2001. године, а у том периоду остварила је учинак од 45 победа и шест ремија.

Сјајан учинак Милојевићевих пулена још је импресивнији уколико се сагледа и гол разлика која износи 140:31.

На путу ка успеху за памћење играло је 47 различитих фудбалера. Највише утакмица у чудесном низу уписао је сјајни голман Милан Борјан, чак 42, следи Филип Стојковић са 36, па Милан Родић са 35, Марко Гобељић са 34 и Ненад Крстичић са 33.

Улогу најбољег стрелца деле Ел Фарду Бен, Александар Пешић и Ричмонд Боаћи са по 19 погодака, а прати их Милан Павков са девет голова. По шест пута мрежу ривала затресли су Гобељић, Вељко Симић и Дејан Јовељић.

Сваки рекорд је леп, али нас не оптерећује то. Сигурно нећемо стати. Момци су апсолутно заслужили рекорд. У Звезди се увек такмичите да будете бољи од претходника, верујем да ће се и нове генерације после нас трудити да нас надмаше, што је за добробит клуба – поручио је Милојевић.

Сигурно да наша екипа има још много тога да каже на терену.

Повезане вести

Leave a Comment