Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Мајдов златан у Маракешу

Џудиста Црвене звезде и репрезентативац Србије Немања Мајдов остварио је велики успех на Гран Прију у Маракешу – Мароко. У конкуренцији 447 такмичара из 67 земеља, Мајдов се окитио златном медаљом.

Победнички низ Мајдов је отпочео у мечу са Литванцем, Мантасом Климасаускасом. Ривала из финала СП 2017. када се Мајдов окитио златним одличјем, Словенца Михаела Жганка односно сада натурализованог Турчина, Микаила Озерлера, савладао је на три шида у другом колу. Грузијца Гиоргија Папунашвилија, ефектно, победио је максималним резултатом у трећем мечу.

У полуфиналном дуелу Немања Мајдов је опет снаге одмерио са старим знанцем Французом Аурелианом Диезом коме се реванширао за пораз на Светском првенству у Бакуу кога је савладао ипоном и изборио велико финале.

У великом финалу категорије до 90 килограма наш џудиста је савладао Немца Едуарда Трипела и тако се окитио најсјанијим одличјем.

Ово је прва златна медаља на Гран Прију или Гран слему, а укупно пета у каријери. Мајдов се до сада окитио сребром на Гран прију у Анталији, као и бронзама на Гран Прију у Загребу и Канкуну, односно на Гран слему у Абу Дабију. Мајдов је претходне госине стигао до сребра на Европском првенству у Тел Авиву, а годину дана раније окитио се и титулом првака света на такмичењу у Будимпешти.

Немања Мајдов је 2017. године проглашаван за најбољег спортисту СД Црвена звезда и Републике Српске.

Повезане вести

Leave a Comment