Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рукометаши пред морањем. Рукометашице настављају првенство

Понедељак 11. март биће радан за црвено-беле рукометашице и рукометаше.Наше девојке гостују екипи Београда, док ће рукометаши дочекати градског ривала екипу Обилића.

– ЖРК Црвена звезда:

Након пуна три месеца црвено-беле рукометашице настављају такмичење у оквиру Прве лиге група „Центар“ (трећи степен такмичења). Наше девојке на старту другог дела првенства гостују јесењем шампиону екипи Београда која је у претходних девет мечева остварила скор од осам победа и само један пораз и уз екипу Младог радника из Радинаца главни су фаворити за пласман у виши ранг.

Црвено-беле су током првог дела шампионата оствариле четири победе и пет пораза и са осам освјених бодова налазе се у средини табеле. Интересантно је да су наше рукометашице у првих пет првенствених мечева оствариле исто толико пораза, а затим су ушле у серију од четири тријумфа којима су побегле са зачеља табеле. У последњем сусрету црвено-беле су 9. децембра претходне године савладале на гостовању екипу ОРК Лозница резултатом 39:35.

У 1. колу Прве лиге Србије група „Центар“ ЖРК Црвена звезда је убедљиво поражена од екипе Београда резултатом 29:49 (18:21). Данашњи меч две екипе игра се у УВЦ „Шумице“ са почетком од 16:30 часова.

Табела Прве лиге Србије група „Центар“

– РК Црвена звезда:

Рукометаши Црвене звезде данас дочекују екипу Обилића у 19. колу Супер рукометне лиге Србије. Данашњи сусрет спада у ред оних који се једноставно морају добити како би е евентуално избегао плеј-аут у наставку такмичења и борба за опстанак у елитном рангу српског рукомета. Црвено-бели су у серији од осам мечева без победе у Супер лиги. Последњи тријум остварили су још 30. новембра претходне године када су на домаћем паркету савладали већ прежаљену Слогу из Пожеге резултатом 29:15. Након тог сусрета наши рукометаши су остварили два ремија (Шамот 65 Аранђеловац 25:25 и Мокра Гора Зубин Поток 30:30) и чак шест пораза (Кикинд 22:25, Спартак Војпут 22:27, Динамо Панчево 27:32, Металопластика 27:30, Партизан 29:30 и Рудар Костолац 26:29).

У првом делу шампионата Црвена звезда и Обилић су ремизирали резултатом 31:31 и остаје нам да видимо да ли се наши рукометаши могу издићи из свих проблема који их прате и остварити победу која у наставку сезоне може бити и прекретница како би се избегло најгоре. Меч је на програму у дворани „Шумице“ са почетком од 19:30 часова.

Табела Супер рукометне лиге Србије

Повезане вести

Leave a Comment