Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Звезда сања чудо у Сету

Одбојкаши Црвене звезде састају се у реванш мечу осмине финала Купа ЦЕВ са екипом Араго Сета. После пораза од 1:3 на домаћем терену, црвено-бели ће имати тежак задатак да евентуалном победом у „златном“ сету стигну до следеће рунде овог такмичења.

Наши играчи желе да пруже добру партију и на тај начин се искупе за бледо издање у првом сусрету.

– Сами смо криви за лошу игру коју смо пружили у Београду. Нисмо били на нивоу ранга у коме се такмичимо. Доста смо грешили. Имамо прилику да вечерас поправимо утисак. Максимално смо мотивисани, хоћемо да одиграмо бољу утакмицу и покушамо да победимо- истиче коректор Душан Петковић.

Он додаје да пут до тријумфа неће бити ни мало лак.

– Свесни смо њиховог квалитета, осетили смо га на домаћем терену. Сигурно је да неће бити лако да начинимо овај корак. Отежавајућа околност је то што гостујемо. Нећемо се предати, борићемо се за сваки поен.

По пропозицијама, Звезди победа не значи ништа ако у своју корист не реши и „златни“ сет.

– Дуг је пут до „златног“ сета. Морамо да идемо корак по корак. Ако до њега дође, бићемо спремни да то искористимо и изненадимо фаворизованог домаћина. Кључан је почетак, екипе се тешко враћају ако овај део меча не крену на прави начин. Имамо снагу и квалитет да се из француске вратимо као победници- завршио је најефикаснији играч нашег тима.

Жељко Булатовић, истиче да је тежак распоред највећи проблем његове екипе.

– Приметио сам да нам је форма у паду од Светског купа. Разлоге знамо, нећемо да их користимо као нека оправдања. Покушавамо да исправимо те ствари и да се што пре вратимо на прави колосек. Идемо у Сет да их намучимо, надам се да ће се из добе игре изродити сет, два, па што да не и нешто више од тога. Не цветају им руже у домаћем првенству, па су све адуте бацили на Европу – завршио је тренер наше екипе.

Црвено-бели ће на мегдан Французима у најјачем саставу. Утакмица у дворани „Луј Мартин“ је на програму је у уторак 20. децембра од 20 часова.

Повезане вести

1 comment

DeckyStrasni дец 20, 2011 at 22:17

nista nama od cuda iako smo dobro poceli! prvi set dobili pa tri izgubili!

Reply

Leave a Comment