Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Слободан пад

Рукометаши Црвене звезде у последњој утакмици 19. кола Супер рукометне лиге Србије дочекали су у хали „Шумице“ екипу београдског Обилића. У сусрету који је црвено-белима значио „живот“ претрпљен је још један пораз.

Црвена звезда : Обилић 25:29 (12:14)

Наши рукометаши су сада већ у серији од десет сусрета без победе. Када се на девет првенствених сусрета у којима су остварена само два ремија, придода и пораз у националном купу јасно је зашто се наш клуб налази у готово незавидној ситуацији. Иако су до краја првог дела шампионата остала још три кола, а црвено-бели имају четири бода мање од екипе Обилића, прве изнад црте плеј-аута, не види се начин како би наши рукометаши могли да остваре максималан учинак и избегну борбу за голи суперлигашки живот.

Почетак дуела са Обилићем је обећавао. Повели су црвено-бели са 3:1. Чинило се да ће голман Љубеновић унети сигурност у екипу својим интервенцијама. До 25. минута и резултата 11:11 трајала је резултатска клацкалица, а онда су се испољиле старе бољке наше екипе. Неискоришћен седмерац и неколико пропуштених зицера омогућили су гостима да на одмор оду са предношћу – 12:14.

У наставку игре Звезду је у игри одржавао Иван Хорват, али није успевао да анулира много грешака у организацији игре, још један неискоришћен ударац са седам метара и четири чисте ситуације које је одбранио капитен и голман гостију Радовић. Обилић је контролисао и ситуацију на паркету предвођен Миланом Ћоровићем и непогрешивим Растком Аничићем. Звезда је успела да приђе на минус од два гола, али је Аничић дуплирао предност свог тима и потврдио победу.

Најефикаснији у нашим редовима били су капитен Иван Рајичевић, Иван Хорват и Петар Бугариновић са по шест постигнутих голова. У гостујучој екипи истакао се Растко Аничић који је десет пута проналазио пут до Звездине мреже.

До краја лигашког дела нашим рукометашима следе гостовања у Новом Пазару и екипи Слоге из Пожеге, а у последњем колу дочекују екипу Шамота 65 из Аранђеловца. Након тих мечева црвено-бели ће се укључити у плеј-аут и борбу за опстанак у Супер рукометној лиги Србије.

Београд, дворана „Шумице“. Гледалаца: 250. Судије: Ђорђе Јевтић и Милош Јевтић (Лазаревац). Искључења: Црвена звезда 6, Обилић 6 минута. Седмерци: Црвена звезда 6 (3), Обилић 6 (6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Хорват 6, Лазић, М.Николић, Н.Николић 1, Туфегџић, Љубојевић 4, Љубеновић, Бугариновић 6, Панић, Херцеговац, Ђорђијевић 1, Рајичевић 6. Јовановић, Петрић, Мајес 1. Тренер: Антон Букилић

Табела Супер рукометне лиге Србије

Повезане вести

Leave a Comment