Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Против Радника за полуфинале

У среду 13. марта на програму су мечеви четвртфинала фудбалског купа Србије. На стадиону „Рајко Митић“ гостоваће екипа сурдуличког Радника.

Две екипе су се у актуелној сезони већ састале два пута у оквиру Супер лиге Србије. Црвено-бели су у оба меча били успешнији па су 15. септембра претходне године у Београду остварили убедљив тријумф 6:0, док су пре три недеље у Сурдулици знатно теже стигли до тријумфа. Голом Милана Гајића на самом старту меча наши фудбалери су остварили минималну победу 1:0.

У две претходне рунде најмасовнијег такмичења Црвена звезда је елиминисала Динамо у Врању 2:0 и ТСЦ из Бачке Тополе на стадиону „Рајко Митић“ 4:1, док су Сурдуличани било бољи од Радничког из Пирота 5:0, а у претходној рунди су у Ивањици елиминисали Јавор-Матис након извођења једанаестераца 1:1-5:4. Црвена звезда и Радник никада се до сада нису сстајали у оквиру куп такмичења. Међусобно су одиграли девет првенствених мечева, а све утакмице су наши фудбалери решили у своју корист. На стадиону „Рајко Митић“ црвено-бели су добили сва четири меча, а екипа из Сурдулице није успела да затресе нашу мрежу, па је укупна гол разлика 21:0.

За разлику од недавног меча у Сурдулици у којем су црвено-бели наступили у саставу М. Борјан, Ф. Стојковић, В. Савић, Н. Милуновић, М. Гајић, Б. Јовичић, Г. Чаушић, Л. Ебисилио (М. Иванић), В. Симић (Е. Јирка), А. Вукановић (М. Вулић), М. Павков, сада је за очекивати да не само буде измена у постави, већ и да сама формација буде другачија. Очекује се да ће као и у сусретима против Младости у Лучанима и Земуна на нашем стадиону, тренер Милојевић изведе формацију са два класична нападача. Извесно је да у саставу неће бити Милана Родића, Марка Марина и Ричмонда Боаћија, а у саставу би по први пут након повреде могао да се нађе Марко Гобељић. За очекивати је да ће на голу стајати Милан Борјан. Последњу линију тима могли би да чине Гајић, Милуновић, Бабић и Стојковић, мада у случају наступа Гобељића дошло би до извенсих промена на терену јер би он могао да покрије и десну и леву бековску позицију. У „ромбу“ на средини терена места би требали да заузму као задњи везни Душан Јованчић, полу десно Мирко Иванић, полу лево Вељко Симић, а задужен за креацију би био Ел Фарду Бен, мада се не сме изоставити ни Лоренцо Ебисилио који би у неким замислима шефа стручног штаба могао да нађе место на терену. У самом шпицу напада не би требало да буде изненађења, па би те позиције попунили Милан Павков и Дејан Јовељић, мада сигурно треба размишљати и о Алекси Вукановићу који је имао голгетерски успешну јесен у крушевачком Напретку, али се још увек није уписао у листу стрелаца Црвене звезде. Ипак, оставимо тренеру Милојевићу да одреди са којим ће кадровима напасти госте из Сурдулице.

– Куп Србије, четвртфинале:
Црвена звезда – Радник Сурдулица
Стадион: „Рајко Митић“
Датум: Среда, 13. март
Почетак: 18 часова

– Парови четвртфинала Купа Србије:
Суботица: Спартак Ждрепчева крв – Младост Лучани
Крушевац: Напредак – Партизан
Ниш: Раднички – Војводина
Београд: Црвена звезда – Радник Сурдулица

Повезане вести

Leave a Comment