Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда у полуфиналу Купа

Наши фудбалери пласирали су се у полуфинале националног Купа победом над Радником са 2:1 (2:0). Стрелци за Црвену звезду у четвртфиналу на стадиону „Рајко Митић“ били су Иванић у 17. и Бен у 44. минуту из мајсторски изведеног слободног ударца.

Црвено-бели су против Сурдуличана везали 10. победу у свим такмичењима и овим тријумфом сада имају најдужи низ против једне екипе. Претходно је чак три пута било 5:0 и једном 6:0 на Маракани против овог ривала.

Шеф стручног штаба Владан Милојевић је први пут овог пролећа уврстио Ерика Јирку у стартну поставу и Словак је деловао по десном крилу, иза Павкова заједно са Беном који је био у средини, односно Вељком Симићем на левом страни напада. На средини терена били су Јованчић и Иванић, одбрамбени бедем чинили су Гајић, Милуновић, Бабић и Стојковић, док је мрежу чувао Борјан.

Имали су наши играчи надмоћ од самог почетка, али је уводних 15 минута протекло без ударца у оквир гола. Међу најагилнијима били су Јирка и Павков чији су покушаји завршили изнад пречке.

Ипак, црвено-бели су успели да поведу у 17. минуту после прекида. Бен је одлично извео корнер са десне стране, а Мирко Иванић се најбоље снашао на првој стативи и сјајним ударцем главом дошао до првенца у Звездином дресу за вођство од 1:0.

Стрелац првог поготка у борби за полуфинале имао је и солидан покушај са дистанце, а у првих пола сата сва дешавања била су на половини екипе из Сурдулице. Сјајна акција била је виђена у 33. минуту када је Бен одлично прошао и упослио Јирку, он је проиграо Симића коме је лопта прешла преко ноге и отишла преко гола.

Ређале су се прилике пред голом гостију, па је и Бенов шут након новог продора завршио поред десне стативе… Упорност се исплатила сјајном голгетеру са Коморских Острва у 44. минуту.

Најпре је страдао Симић и зарадио посекотину испод ока јер га је у главу шутнуо Дамњановић, и онда је Бен са око 18 метара маестрално извео слободњак. Неодбрањиво је лопту послао у горњи леви угао за 2:0 и лепу предност уочи предаха.

У паузи између два дела Милојевић је направио и прву измену, па је уместо Јирке на терену био Ебисилио, што је значило да је Бен отишао десно, док је холандски везиста заузео место иза Павкова.

Недуго по повратку из свлачионица, симболично у 52. минуту, Делије су спремиле поклон Владану Милојевићу. На северној трибини освануо је транспарент на коме је писало: „Милоје, хвала ти за поклон, сви звездаши дугују ти наклон“, уз „пакетић“ са бројем 52, чиме су се навијачи захвалили Звездином тренеру на обарању рекорда од 52 узастопне утакмице без пораза у домаћем првенству.

Милојевић са својим изабраницима пише најлепше странице историје клуба и поред чудесне серије у Суперлиги, наставио је и са успесима у Купу. Резултат из првог полувремена остао је на снази до пред сам крај, иако је било још прилика пред голом Сурдуличана.

Неколико добрих покушаја имали су Бен, Иванић и Ебесилио, Холанђанин је снажно шутирао искоса са леве стране, али је мрежа гостију остала нетакнута услед врло добре интервенције голмана Лекића.

У последњих 20, односно 15 минута, шансу са клупе добили су још и Вулић и Јовељић, уместо Иванића и Павкова, а црвено-бели трасирали су пут до полуфинала Купа, иако је Златановић у судијској надокнади из престрого досуђеног пенала поставио коначан резултат – 2:1.

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: 5.000
Судија: Бојан Николић (Крагујевац)
Стрелци: Иванић у 17′ и Бен у 44′ (Црвена звезда); Златановић у 90+1 пен (Радник);
Жути картон: Дамњановић (Радник)

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Бабић, Стојковић Ц, Јованчић, Иванић (од 67′ Иванић), Јирка (од 46′ Ебисилио), Бен, Симић, Павков (од 77′ Јовељић ).
Радник: Лекић, Миловановић (од 64′ Ђорђевић), Стојановић, Керемех (Стевановић), Стаменковић, Павловић Ц, Бојић, Којић, Кричак, Дамњановић (од 46′ Златановић), Ковачевић.

Повезане вести

2 comments

ЗВЕЗДАН мар 13, 2019 at 20:26

мора се игра подићи на виши ниво .када поведу задовољавају се резултатом.милоја натјерај их да испраше рад на Бањици ипошаљу их коначно у нижи ранг

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 13, 2019 at 20:10

sramno ponasanje igraca..i posle kazu nema publike pa evo zbog cega..vukli se kao babe

Reply

Leave a Comment