Utakmicom u Zagrebu između ŽKK Trešnjevka 2009 i Ž.K.K. Budućnost Bemaks (49:113) okončan je ligaški deo regionalne VABA lige. Četiri najbolje ekipe ovosezonskog takmičenja izborile su se za završni turnir na kojem ćemo dobiti novog vladara regionalne ženske košarke.

Od samog starta ovogodišnjeg takmičenja VABA liga se suočila sa mnogobrojnim problema. Prvobitno je liga trebala da bude odigrana sa 12 klubova podeljenih u dve grupe, ali je nakon žreba takmičenja došlo do nekoliko odustajanja pa su iz takmičenja istupile ekipe Istanbulskog Univerziteta, sarajevskog Plej-Of Ultra, Raguše iz Dubrovnika i Splita, a još ranije je od takmičenja odustao zagrebački Medveščak. Kada se na to doda da ekipe koje su kroz nacionalna takmičenja obezbedile učešće u regionalnom takmičenju Partizan 1953, Kraljevo, Radivoj Korać (Srbija), Badel 1862 (Severna Makedonija) i Akson Ilirija (Slovenija) nisu ni aplicirale za takmičenje, jasno je da se celokupna VABA liga nalazi u velikoj krizi.

Na kraju je nekako sklopljeno takmičenja od osam klubova, odigrano je 14 rundi takmičenja i zaključno sa jučerašnjim danom region je dobio četiri ekipe koje će se boriti za trofej. Završni turnir održaće se u slovenačkom Celju 23. i 24. marta. Prvog dana održaće se polufinalni mečevi, a dan kasnije sledi meč za 3. mesto i veliko finale ovosezonske VABA lige. Crvena zveda će se prvog dana u dvorani Gimnazije Centar u Celju sa početkom od 15 časova sastati sa braniocem titule ekipom podgoričke Budučnosti, dok će istog dana od 19 časova snage odmeriti Beroe i domaća ekipa Cinkarne. Veliko finale zakazano je za 24. mart od 18 časova.

Tabela regionalne VABA lige

– Regionalna VABA liga, polufinale:
KKŽ Crvena zvezda Kombank – Ž.K.K. Budućnost Bemaks (23. mart, 15 časova)
BC Beroe Stara Zagora – ŽKK Cinkarna Celje (23. mart, 19 časova)
KKŽ Crvena zvezda-Budućnost Bemaks 61:51 (24.10.2018.)

Komentari

avatar
  Subscribe  
Obavesti me o