Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рукометаши траже чудо у Новом Пазару

Први део Супер рукометне лиге Србије улази у завршну фазу. У последња три такмичарска кола разрешиће се све дилеме, а остало је да се види која ће бити четврта екипа која ће ући у борбу за титулу, а такође је остало и једно „упражњено“ место у плеј-ауту које доноси грчевиту борбу за опстанак у српској рукометној елити.

Када је реч о будућој борби за шампионску титулу извесно је да ће се члановима регионалне СЕХА лиге Војводини и Железничару 1949 прикључити панчевачки Динамо, Металопластика и Нови Пазар, а за последње место у Мини лиги конкуриши Партизан (тренутно 21 бод), Спартак Војпут (19), Кикинда (19) и Шамот 65 (19). На другој страни табеле, да избегну борбу за опстанак конкуришу три тима, а места има само за једну екипу Обилић (18), Црвена звезда (14) и Мокра Гора (13).

Рукометаши Црвене звезде већ девет првенствених мечева не знају за успех. Последњи тријумф забележили су још 30. новембра 2018. године у дуелу са Слогом из Пожеге (29:15) и тренутно стање на табели је само придукт свега приказаног на терену, али и стања у Рукометном клубу Црвена звезда.

У првом делу овосезонског шампионата Црвена звезда и Нови Пазар састали су се у Београду 25. новембра у оквиру 9. кола СРЛС-а и наши рукометаши су славили резултатом 26:25 (13:14). Да ли се такав успех може поновити и у предстојећем дуелу остаје нам да видимо, али свакако би успех много значио у овој незавидној ситуацији.

Најава предстојеће утакмице у Новом Пазару

– Супер рукометна лига Србије, 20. коло:
Нови Пазар – Црвена звезда
Дворана: „Пендик“, Нови Пазар
Датум: Субота, 16. март
Почетак: 19 часова

Након сусрета у Новом Пазару рукометаше Црвене звезде у последња два лигашка дуела очекују сусрети са Слогом на гостујућем терену и аранђеловачким Шамотом 65 у Београду.

Табела Супер рукометне лиге Србије

(фото: СД Црвена звезда; РК Нови Пазар)

Повезане вести

Leave a Comment