Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Ватерполисти дочекују Стеауу на Дорћолу

Ватерполисте Црвене звезде у суботу 16. марта очекује нови изазов у елитном такмичењу европског ватерпола. Пулени тренера Александра Филиповића припремају се за финиш сезоне и домаће ватерполо такмичење, али свакако имају и велику жељу да овосезонску Лигу шампоона не заврше без освојених бодова.

У претходних девет мечева црвено-бели су забележили исто толико пораза, али остаје у сећању сусрет против ЗФ Егера на дорћолском базену када су директно судије, па и делегат меча утицали на то да наши ватерполисти и даље немају нити један освојени бод. Овога пута на базен „Милан Гале Мушкатировић“ стиже најбоља румунска ватерполо екипа Стеауе из Букурешта и сви сматрају да се баш у предстојећем сусрету могу забележити први бодови.

У првом делу такмичења, 19. децембра претходне године Стеауа је можда и изненађујуће убедљиво славила против црвено-белих у Букурешту резултатом 8:3. Голове за нашу екипу на том сусрету постигли су Никола Бурсаћ, Кристијан Шулц и Марко Радовић, а најефикаснији на мечу био је капитен букурештанског тима Александру Андеи Гибан који је био стрелац два гола.

Био је то и једини сусрет у којем је најбоља румунска екипа стигла до бодова и остаје нам нада да ће се наши ватерполисти реванширати гостима из Букурешта и уписати прве бодове на свој конто.

– ЛЕН Лига шампиона, 10. коло:
ВК Црвена звезда (СРБ) – Стеауа Букурешт БА (РУМ)
Базен: СЦ „Милан Гале Мушкатировић“
Датум: Субота, 16. март
Почетак: 20:30 часова

– Парови 10. кола групе „А“ ЛЕН Лиге шампиона:
Про Реко (ИТА) – ЦНА Барселонета (ШПА)
Динамо Москва (РУС) – АН Бреша (ИТА)
ЗФ Егер (МАЂ) – ФТЦ Телеком Будимпешта (МАЂ)
ВК Црвена звезда (СРБ) – Стеауа Букурешт БА (РУМ)

– Табела групе „А“ ЛЕН Лиге шампиона:
1. Про Реко (ИТА) 27
2. АН Бреша (ИТА) 20
3. ЦНА Барселонета (ШПА) 19
4. ФТЦ Телеком Будимпета (МАЂ) 16
5. ЗФ Егер (МАЂ) 12
6. Динамо Москва (РУС) 9
7. Стеауа Букурешт БА (РУМ) 3
8. ВК Црвена звезда (СРБ) 0

Повезане вести

Leave a Comment