Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Куп „Милан Цига Васојевић“: У полуфиналу против Новосадске ЖКА

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк успешно су окончале лигашка такмичења у Првој женској лиги Србије и регионалној ВАБА лиги. У оба такмичења црвено-беле девојке ће се борити за трофеје, али пре тога следе обавезе у националном куп такмичењу.

Предстојећег викенда на програму је завршни турнир Купа „Милан Цига Васојевић“ који ће бити одигран у лозничкој хали „Лагатор“. Учешће на завршном турниру обезбедиле су и екипе Радивој Кораћа из Београда, као и две новосадске екипе Новосадска ЖКА и 021.

Куп „Милан Цига Васојевић“

Национални Куп самосталне Србије игра се од 2006. године. Трофеј је највише пута освајао вршачки Хемофарм, чак пет пута, Партизан се радовао три пута, Црвена звезда два, а Радивој Кораћ и Војводина по једном. Претходне сезоне у финалу су се састали вечити ривали, а победу је однела екипа Партизана 1953 која је резултатом 68:61 савладала нашу екипу.

Као и претходних година жреб је био полудиригован, тако да у полуфиналу нису могли да се састану првопласирани и другопласирани у лиги, Црвена звезда Комбанк и Радивој Кораћ. Па ће се у полуфиналним дуелима састати:
ККЖ Црвена звезда Комбанк – ЖКК Новосадска ЖКА
ЖКК Радивој Кораћ – ЖКК 021

Полуфинални мечеви биће директно преношени на youtube каналу КСС, док је финале у недељу 17. марта од 19.00 часова, уз директан ТВ пренос на Арена спорту.

Трофеј
– Куп „Милан Цига Васојевић“, полуфинале:
ЖКК Црвена звезда Комбанк – ЖКК Новосадска ЖКА
Дворана: „Лагатор“, Лозница
Датум: Субота, 16. март
Почетак: 16 часова

Кошаркашице Црвене звезде су апсолутне фавориткиње на предстојећем турниру и за очекивати је да трофеј намењен победнику националног купа заврши у нашим витринама. ККЖ Црвена звезда Комбанк је у својој историји 12. пута била побендик купа и то: 1973, 1976, 1977, 1979, 1981, 1992, 1994, 1995, 2003, 2004, 2016. и 2017. године.

Повезане вести

Leave a Comment