Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Милица Николић бронзана на Гран слему у Екатеринбургу

Милица Николић најбоља српска џудисткиња и Љубиша Мајдов трофејни тренер, показали су да знају рецепт за успех. На Гран слему у Екатеринбургу, Милица Николић освојила је бронзану медаљу у категорији до 48 килограма, чиме је на најбољи начин отворила надметање за српске представнике на овом такмичењу, на коме се бори 355 џудока из 47 држава.

У мечу за треће место репрезентативка Србије и чланица Црвене звезде савладала је Словенку Марушу Стангар на „златан бод” после 4:14 минута борбе захватом за вазари (10:0).

Пресрећна сам, заиста. После пар месеци коначно медаља. Уједно је слађа, јер сам победила Марушу Штангар из Словеније од које сам на три такмичења у низу. Можда нисам радила баш на свом нивоу, али сам у мечу за бронзу оправдала поверење – рекла је Милица Николић.

Да је рад са стратегом за велике победе донео жељене резултате, најбоље говори и ова бронзана медаља. Љубиша Мајдов, трофејни тренер, истиче да је презадовољан учинком Милице у Екатеринбургу.

Утисци су одлични, радила је фантастично. Имала је једну класичну грешку и то ону коју такмичар не сме да дозволи, опустила се, и то у тренутку када је мислила да ће судија дати „мате”.

У мечу за бронзу Николићева је показала да је најбоља када је најпотребније.

Ову борбу је по мојој оцени одрадила фанстастично. Оно што противница није очекивала, урадила је на леву страну, што је био пун погодак. Сада идемо даље.

Тренер Љубиша Мајдов већ у недељу имаће још један испит, и то са сином Немањом који после тријумфа у Мароку, сада напада и медаљу у Екатеринбургу.

Уморни смо јер смо буквално само променили кофере после Марока, и ево нас на другом крају света. Жреб нас опет није послужио, али, навикли смо. Прво, па Јапанац, али добро. Идемо да радимо оно што смо показали да најбоље знамо – рекао је трофејни тренер Љубиша Мајдов.

У недељу на татами излазе и трофејни српски џудисти у конкуренцији до 90 килограма, Александар Кукољ и Немања Мајдов. Обојица су као носиоци жреба, слободни у првом колу. Кукољ очекује у другом бољег из дуела Пољака Пјотра Кучере и Бразилца Едуарда Бетонија. Мајдов ће чекати исход меча између Јапанца Гокија Таџиме и Лија Кочмана из Израела.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment