Milica Nikolić najbolja srpska džudistkinja i Ljubiša Majdov trofejni trener, pokazali su da znaju recept za uspeh. Na Gran slemu u Ekaterinburgu, Milica Nikolić osvojila je bronzanu medalju u kategoriji do 48 kilograma, čime je na najbolji način otvorila nadmetanje za srpske predstavnike na ovom takmičenju, na kome se bori 355 džudoka iz 47 država.

U meču za treće mesto reprezentativka Srbije i članica Crvene zvezde savladala je Slovenku Marušu Stangar na „zlatan bod” posle 4:14 minuta borbe zahvatom za vazari (10:0).

Presrećna sam, zaista. Posle par meseci konačno medalja. Ujedno je slađa, jer sam pobedila Marušu Štangar iz Slovenije od koje sam na tri takmičenja u nizu. Možda nisam radila baš na svom nivou, ali sam u meču za bronzu opravdala poverenje – rekla je Milica Nikolić.

Da je rad sa strategom za velike pobede doneo željene rezultate, najbolje govori i ova bronzana medalja. Ljubiša Majdov, trofejni trener, ističe da je prezadovoljan učinkom Milice u Ekaterinburgu.

Utisci su odlični, radila je fantastično. Imala je jednu klasičnu grešku i to onu koju takmičar ne sme da dozvoli, opustila se, i to u trenutku kada je mislila da će sudija dati „mate”.

U meču za bronzu Nikolićeva je pokazala da je najbolja kada je najpotrebnije.

Ovu borbu je po mojoj oceni odradila fanstastično. Ono što protivnica nije očekivala, uradila je na levu stranu, što je bio pun pogodak. Sada idemo dalje.

Trener Ljubiša Majdov već u nedelju imaće još jedan ispit, i to sa sinom Nemanjom koji posle trijumfa u Maroku, sada napada i medalju u Ekaterinburgu.

Umorni smo jer smo bukvalno samo promenili kofere posle Maroka, i evo nas na drugom kraju sveta. Žreb nas opet nije poslužio, ali, navikli smo. Prvo, pa Japanac, ali dobro. Idemo da radimo ono što smo pokazali da najbolje znamo – rekao je trofejni trener Ljubiša Majdov.

U nedelju na tatami izlaze i trofejni srpski džudisti u konkurenciji do 90 kilograma, Aleksandar Kukolj i Nemanja Majdov. Obojica su kao nosioci žreba, slobodni u prvom kolu. Kukolj očekuje u drugom boljeg iz duela Poljaka Pjotra Kučere i Brazilca Eduarda Betonija. Majdov će čekati ishod meča između Japanca Gokija Tadžime i Lija Kočmana iz Izraela.

Tekst na sajtu SD

Komentari

avatar
  Subscribe  
Obavesti me o