Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкаши поново бољи од Војводине

Одбојкаши Црвене звезде пре само неколико дана освојили су трофеј намењен победнику националног купа, а добру форму потврдили су и данас у највећем дербију српске клупске одбојке. Црвено-бели су у оквиру 7. кола Мини лиге за одбојкаше у дворани УСЦ „Вождовац“ савладали званичног шампиона и лидера првенства екипу новосадске Војводине.

Црвена звезда : Војводина НС семе 3:1 (25:22, 15:25, 25:19, 25:20)

Са два узастопна блока Немање Машуловића и након грешке гостију наша екипа је повела са 5:2 на почетку утакмице. На сервис Данила Павловића београдски црвено-бели су нанизали нова три поена за предност од плус четири на техничком тајм ауту (12:8). Новим блоком Машуловића Звезда је стекла вођство од 15:10. Изабраници Томислава Кукањца су дошли до предности од 21:15, а онда су гости захваљујући грешкама Београђана пришли на 22:20. Наши одбојкаши су сачували предност и повели са 1:0 – 25:22.

Средином другог дела игре Новосађани су стекли предност од три поена (9:12). На сервис Фундоре гости су нанизали четири поена и повисили вођство на плус шест (12:18), а Кукањац је у међувремену искористио оба тајм аута. Ипак, наши одбојкаши нису имали решења, па је Војводина стигла до 12:20. Мирно су гости привели сет крају и изједначили на 1:1 – 15:25.

На почетку трећег сета поени су се освајали у серијама, а Звезда је поенима Данила Павловића и Лазара Додића дошла до вођства од 8:6. Након техничког тајм аута Новосађани су стигли до изједначења (13:13), али наши одбојкаши преко Павловића поново долазе до плус два, а потом блоком Додића и до вођства од 18:15. Звездин коректор је у завршници повисио вођство на 22:18, а Павловић доноси шест сет лопти. Прву су наши одбојкаши искористили и поново дошли до вођства – 25:19.

Водила се равноправна борба на почетку четвртог сета, а Новосађани су имали минималну предност на техничком тајм

Данило Павловић-најефикаснији у дербију
ауту. Београђани су преокренули преко Павловића и повели са 14:13. Исти играч је ас сервисом повисио на 17:15, а потом је и Никола Јовановић упутио неодбрањив сервис за 19:16. Звезда је одржавала предност, а у завршници је везала три поена и блоком Павловића стигла до пет меч лопти. Другу је наша екипа искористила и стигла до тријумфа и сва три бода – 25:20.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Данило Павловић са 18 поена, док је Лазар Додић имао 17. Александар Андоновић је пружио одличну партију са 13 освојених поена, а Немања Машуловић је уписао 10.

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 100. Судије: Мирко Јанковић и Зоран Радовановић. Трајање меча: 96 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац, Јевтић (либеро), Петковић, Машуловић 10, Петровић, Синђелић 3, Јовановић 4, Додић 17, Андоновић 13, Д. Павловић 18. Нису играли: Ђурђевић, Нејић, Н. Павловић. Тренер: Томислав Кукањац.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Вучићевић, Фундора 12, Шкундрић (либеро), Негић (либеро), Ковачевић, Виетски 23, Костић, Мехић 23, Радевић 2, Тодоровић, Рудић. Нису играли: Брборић, Кујунџић. Тренер: Синиша Гавранчић.

Повезане вести

Leave a Comment