Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Рутинска победа Црвене звезде за крај лигашког дела АБА лиге

Црвена звезда мтс – Мега Бемакс 100:76 (20:23, 37:10, 25:25, 18:18)

Милан Томић је на старту меча на терен послао петорку у саставу Регланд, Берон, Лазић, Фаје и Оџо. Нешто бољи почетак утакмице играча Меге. Прве поене Звезде  шутем за три поена постиже Фаје. Мега је константно у предности. Играчи Црвене звезде губе пуно лопти и нападе углавном завршавају шутем за три поена. Симанић четвртом тројком Звезде на мечу поравнава резултат на 16:16. Узвраћа Мега серијом од 5:0. Един Атић игра одличну прву четвртину и већ је на 11 постигнутих поена. После првих 10 минута игре резултат је 23:20 за Мегу. Звезда је изгубила чак 7 лопти у уводном делу меча.

Други десетоминутни период након уводне нервозе и још једне изгубљене лопте доноси много бољу игру црвено-белих кошаркаша. Контрола лопте је много боља, Звезда успоставља доминацију у рекету и скоку што се врло брзо рефлектује и на резултат. Тројком Риверса Звезда први пут долази у вођство резултатом  27:25. Средином четвртине након 3+1 Риверса Звезда одлази на + 9 и тренер Меге тражи  свој други тајм аут у четвртини. Утакмица дефинитивно одлази на воденицу Звезде која игра много агресивније, чвршће у одбрани и предност наставља да расте. На полувреме се одлази при резулату 57:33 у корист Звезде. Одличан шут са дистанце Црвене звезде (7/13) уз 11 асистенција су дали свој резултат чим се успоставила контрола лопте. У другој четвртини Звезда је изгубила само 1 лопту.

Трећа четвртина почиње серијом Меге од 10:0. Томић тражи тајм аут. Прве поене Звезде у другом полувремену постиже Регланд после продора. Следи и нова тројка Берона. Проблем за Мегу је четврта лична грешка Мококе који упркос томе остаје на терену. Улази се у период утакмице где се игра кош за кош и Звезда рутинском игром одржава стечену предност. Мега је донекле поправила игру у нападу и пришла на -15 али црвено-бели не дозвољавају да разлика оде испод те границе и убрзо је опет увећевају. Крајем треће четвртине  Риверс прави своју четврту личну грешку. Судије су одсвирале чак 40 личних грешака за 30 минута меча. Тачку на трећу четвртину својим поенима ставља Перпероглу. На семафору је 82:58 у корист Црвене звезде.

Последњу четвртину Милан Томић почиње са Давидовцем на позицији организатора игре. Поентерски је отвара Симанић својом новом тројком. Узвраћа Мега серијом 7:0. Одговара Добрић са линије слободних бацања а затим и Оџо поенима из рекета. Звезда рутинском игром одржава разлику на преко 20 поена предности. Три минута пре краја при резултату 98:72 Дејан Милојевић тражи тајм аут. На минут и по до краја Добрић закуцавањем постиже стоти поен Црвене звезде. Добрићев кош је уједно био и последњи кош црвено-белих на мечу који завршавају у своју корист резултатом 100:76.

 

Црвена звезда мтс: Регланд 4 (7ас), Човић 4, Перпероглу 10, Давидовац 8 (5ск, 3ас), Лазић 3, Фаје 4, Берон 10, Добрић 10, Симанић 14 (7ск, 3ас, 2ул), Риверс 11, Цирбес 8, Оџо 14 (9ск)

Мега Бемакс: Марјановић 2, Ратковица, Ашћерић 11, Мишковић 15, Чарапић 3, Атић 14, Церовина 7, Копривица, Николић 12, Мокока 7, Фундић 2, Станић 3

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета мар 16, 2019 at 23:21

Е,сад најјаче против гробоса да их почистимо,па после против милогораца или сокића ће бити лакше,пошто растемо као тим.

Reply

Leave a Comment