Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

ЛШ: Црвена звезда:Динамо Москва 1:3

ЦЕВ Лига шампиона

У хали СЦ „Шумице“, одбојкашице Црвене звезде играју меч 4. кола Лиге шампиона. Наше девојке желе да пред домаћом публиком остваре бољи резултат него што је то био случај у досадашњем току такмичења. За то ће наше девојке имати и подршку са трибина, пошто стотинак Делија од самог почетка меча песмом бодри наше девојке.

Црвена звезда : Динамо Москва  1:1 (18:25, 25:23, 21:25, 14:25)

Након првог сета које су Рускиње сасвим заслужено на искуство добиле (18:25), одбојкашице Црвене звезде су у другом сету овог сусрета успеле да освоје и први сет у овосезонској Лиги шампиона. Сет је обиловао великим преокретима. До првог техничког одмора, црвено-беле су биле у предности, а затим је уследила канонада Московљанки које су дошле и до осам поена предности. Ипак, наше девојке се враћају у сет и у неизвесној завршници успевају, заслужено да дођу до првог црвено-белог сета у Лиги шампиона (25:23).

Трећи сет је протекао у константној предности гостујућих играчица, које су успешно одржавале предност од два до пет поена и на искуство освојиле свој други сет резултатом 21:25, иако су наше девојке у финишу сета озбиљно припретиле да могу поново начинити велики преокрет.

Након почетне предности од 1:0 у четвртом сету, Рускиње су преузеле вођство које је трајало све до првог техничког одмора. Након тога, црвено-беле девојке успевају да се у потпуности врате у сусрет и стигну до изједначења, али је други део сета поново припао гошћама, које су на други технички одмор отишле са четири поена предности. До краја четвртог сета, играчице Динама су само повећавале предност и сасвим заслужено дошле до победничког сета убедљивим резултатом 14:25.

Иако су наше девојке доживеле још један пораз у оквиру Лиге шампиона, показале су да играчки и не заостају много за шампионском екипом из Русије, али да је овој младој екипи, неискуство највећи проблем. И преостала два сусрета у најелитнијем такмичењу треба искористити као припрему онога што наше девојке очекује у домаћим такмичењима. Свакако је за очекивати да ће титула бити одбрањена, а самим тим следеће сезоне поново нас ишчекују мечеви са европском елитом.

Посебну пажњу на овом сусрету треба поклонити навијачима, који су током читавог сусрета бодрили наше девојке, а на крају их, и поред пораза аплаузом испратили у свлачионицу.

 

Повезане вести

Leave a Comment