Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Против Славије за финале ИХЛ-а

Хокејаши Црвене звезде добили су свог противника за полуфинални дуел ИХЛ такмичења. Након што су наши оклопници без већег напора савладали у четвртфиналу екипу Војводине, екипа Славије из Љубљане је славила против Цеља након три одигране утакмице и тако ће у среду, 20. марта, изаћи на мегдан нашим хокејашима у борби за финале.

Славија је прва од три екипе од којих је Црвена звезда ове сезоне доживела пораз (друга два пораза су била против Цеља и Триглава). Наиме, у свом првом наступу у овој сезони, црвено-бели су гостовали у Љубљани и доживели тежак пораз од 4:0. Ипак, након што се чета тренера Јовице Руса појачала, црвено-бели су славили у два наредна дуела која су одиграна у Београду и то са 7:2 и 3:1. Последњи дуел ове две екипе одиграле су у Љубљани и Звезда је славила убедљиво с 3:0, али у утакмици која ни мало није била лагана.

По свему до сада приказаном, црвено-бели оклопници су фаворити у сусретима са Славијом. Ипак, не треба заборавити прошлу сезону када је екипа Цеља успела да изненади наше хокејаше и тако их спречи да уђу у финале. Зато верујемо да ће тренер Јовица Рус и играчи бити изузетно и мотивисани и опрезни, те да ће у ову полуфиналну серију ући хладне главе и са јасним циљем – остварити две победе и проћи у финале ИХЛ-а.

По речима спорског директора, Ненада Раковића, сви играчи су спремни и Звезда би на лед у Љубљани требала да изађе у најјачем саставу.

Прва утакмица ове полуфиналне серије игра се у Љубљани, у среду 20. марта, док ће се друга утакмица одиграти у суботу, 23. марта, у Београду, у леденој хали „Пионир“. Евентуална трећа утакмица играла би се у уторак или среду у Београду. Уколико буде неких промена око термина утакмица у Београду (јер се у суботу игра и полуфинале плеј-офа АБА лиге између Црвене звезде и Партизана), уредно ћемо вас обавестити на нашем порталу.

(извор: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment