Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Демонстрација силе у Љубљани

Црвено-бела машина протутњала је вечерас кроз ледену халу „Залог“ у првој полуфиналној утакмици плеј-офа ИХЛ такмичења. Оклоп чете Јовице Руса остао је непробојан и након ове утакмице као што је био у скоро целом току регуларног дела овог регионалног такмичења. Звездини хокејаши, иако уморни од пута, савладали су домаћина, екипу Славије, и тако дошли на корак од жељеног финала.

ХК Славија Јуниор – СКХЛ Црвена звезда 1:8 (1:4, 0:3, 0:1)

Покушали су хокејаши Славије да направе изненађење и, након што су савладали екипу Цеља, савладају и Црвену звезду. Али сва њихова нада у чудо трајала је првих шест минута, а онда је Звезда показала ко је газда на леду.

Наиме, у 4. минути сусрета Славија је дошла у водство од 1:0 голом Хумара. Али, као што смо то већ рекли, у 6. минути Звезда преко Керезовића (асистенција Шпањевић) долази до експресног изједначења – 1:1. А онда креће права канонада и голман домаћих све што је могао јесте било да вади пакове из своје мреже. Прво је Новаковић (асистенција Даниел – Шпањевић) довео Звезду у водство од 1:2 (7. минут), да би Вукићевић у истој минути довео црвено-беле до предности од 1:3. До 13. минуте није било голова, а онда Сабадош закључује прву трећину голом за 1:4.

У наставку иста прича. Звезда преко Драговића (асистенција Поправка) долази до свог петог поготка (1:5, 26. минут), а шести пак у мрежу домаћих сместио је Поправка (асистенција Ђумић) – 1:6, 27. минут. Звезда је наставила у истом ритму. До душе, на седми погодак се морало чекати “скоро” четири минуте. У 31. минути Чегринтсев на асистенцију Анића постиже гол и то је већ огромних 1:7. До краја ове трећине наши хокејаши су мало стали на пак, па се мрежа домаћина до звука сирене више није затресла.

Тамо где је стала у другој трећини, Звезда је наставила у последњој, трећој. У току је био 44. минут, а Кулешов је био неумољив и сместо је пак у мрежу домаћег голмана Сотлара – 1:8. Звездини хокејаши су до краја утакмице “повукли ручну”, па више нисмо видели голова на овој утакмици која је, још једном морамо да кажемо, показала ко је газда у региону.

Чета Јовице Руса заиста заслужује огромну подршку у суботу, без обзира што се у Пиониру од 19 часова игра вечити дерби у полуфиналу АБА лиге. Зато дођите и подржите наше момке јер они вашу подршку заиста заслужују.

Црвена звезда је наступила у саставу: Ранковић, Степановић, Анић, Бркушанин, Чегринтсев, Даниел, Драговић, Гаидаш, Јанковић, Керезовић, Кулешов, Марковић, Машић, Новаковић, Подунавац, Поправка, Ристић, Сабадош, Шпањевић, Вукићевић, Цвик, Ђумић. Тренер: Рус

Као што смо вас већ обавестили, термини следеће утакмице је у суботу, 23. март, од 17:30 часова, а евентуалне треће утакмице у недељу, 24. март, од 16:30.

(извор: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment