Moja Crvena Zvezda
Važne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Страхињи Јованчевићу уручена плакета „Наш шампион“

Атлетски клуб и Спортско друштво Црвена звезда организовали су свечани пријем и коктел атлетичару Страхињи Јованчевићу поводом освајања бронзане медаље и постављања новог националног рекорда у скоку у даљ на Дворанском првенству Европе у Глазгову.

Том приликом др Небојша Човић, председник Управног одбора СД Црвена звезда, уручио је специјалну плакету „Наш шампион“ Страхињи Јованчевићу.

Присутне званице, представнике медија, чланове, пријатеље и представнике клубова Црвене звезде поздравио је Срђан Рашковић, председник Атлетског клуба Црвена звезда.

Верујем да ни Страхиња ни нико од нас није свестан величине овог успеха и значаја ове медаље. У то можемо једино да се уверимо ако погледамо у историју нашег клуба и видимо да се медаље ове величине могу набројати на прсте једне руке. Лично сам поносан и пресрећан, не само због ове медаље, већ зато што је баш Страхињина. Сви они који ме познају могу да посведоче да када сам упознао Страхињу сам по први пут рекао да је он апсолутни шампион, без обзира на резултат који оствари. О начину на који размишља, како тренира, како приступа спорту, животу, по свом систему вредности, он је један од оних који Србију чине бољом. И треба да буде модел за све младе, не само за спортисте и атлетичаре, већ за све младе у Србији како треба да се понаша и како треба да се живи – истакао је Рашковић, а потом је додао:

Желим да верујем да смо и ми као клуб и спортско друштво допринели једном здравом атмосфером да се овај резултат оствари. То најбоље сведочи податак да су се медаље ове величине дешавале на 15 година. За време ове управе, за последњих пет година, су остварене две велике медаље Страхињина и Тањина и верујем да то није случајност. Надам се да ће их бити још и да је ово само почетак – рекао је Рашковић.

Председник УО СД Црвена звезда др Небојша Човић пожелео је Јованчевићу још много успеха у наставку каријере.

Честитам Страхињи на великом успеху. Честитам његовој породици јер они најбоље знају кроз каква су искушења и изазове сви заједно прошли. Мој савет Страхињи је да никада не заборави да је његова породица стајала иза њега, а онда и Атлетски клуб Црвена звезда који је један од осам оснивача Спортског друштва Црвена звезда. Нису нимало лака времена. Тешко је и боримо се сви заједно, али једноставно нема кукања. Страхиња је показао једну велику одважност и квалитет. Мислим да сви треба да будемо максимално задовољни што клубови СД Црвена звезда дају овакве спортисте. Ми имамо једну традицију која траје већ неколико година, а то је додела плакете „Наш шампион“ спортистима Црвене звезде који наступају за репрезентацију Србије и који освајају медаље. Овом приликом смо хтели да и Страхињи доделимо нашу плакету и да му ово буде додатна мотивација за још боље резултате, а ми ћемо се сви трудити да максимално помогнемо. Црвена звезда је Црвена звезда и ако смем да кажем, то вам је највећи српски бренд – рекао је Човић, а онда уручио плакету „Наш шампион“ Страхињи Јованчевићу који се онда обратио присутним званицама.

Пре свега могу да понесем епитет Звездиног детета. Заиста сам овде од малих ногу. Не само ја већ и мој отац и тренер. Он је исто овде био атлетичар, а сада је и мој тренер. Ако сам на нешто поносан онда је то што сам право Звездино дете. Малочас сам улазио у зграду СД Црвена звезда и на улазу пише „Звезда може, Звезда зна“ и драго ми је што сам баш управо ја пример за то. Овде сам одрастао, овде сам све научио и од почетка смо у Звезди. Звезда може, Звезда зна, тако да можемо даље да наставимо са оваквим успесима. Морам да захвалим клубу који је увек био уз мене и много ми је помогао сваки пут. Хвала пуно Црвеној звезди и хвала клубу – истакао је Јованчевић.

Спортско друштво Црвена звезда још једном жели да честита Страхињи Јованчевићу на изузетном резултату и жели пуно среће и много успеха у наставку каријере.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment