Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

ВАБА лига: Против Подгоричанки за велико финале

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк недељу дана након освајања првог овосезонског трофеја, купа „Милана Циге Васојевића“ улазе у борбу за нову титулу. У суботу 23. и недељу 24. марта на програму је завршни турнир регионалне ВАБА лиге.

Црвено-беле девојке регуларни део регионалног такмичења окончале су на другој позицији са скором од 11 победа и три

Трофеј ВАБА лиге
пораза, а противник у борби за велико финале биће још увек званични ВАБА шампион, екипа подгоричке Будућност Бемакса. У актуелној сезони две екипе су одиграле два сусрета. У 4. колу лигашког дела Црвена звезда је у дворани ФМП-а у Железнику 24. октобра претходне године славила резултатом 61:51, док су Подгоричанке 31. јануара у 13. колу славиле минималним резултатом 59:58. На основу тих сусрета, а и мечева који су одиграни претходних година уочљиво је да су дуели Црвене звезде и Будућности увек били неизвесни и сасвим је јасно да ће и предстојећи сусрет бити на „једну лопту“.

Сусрет између Црвене звезде Комбанк и Будућност Бемакса игра се у дворани Гимназије „Центар“ у Цељу са почетком од 15 часова. Други полуфинални пар чине домаћин Цинкарна Цеље и екипа Берое Стара Загора из Бугарске, а овај сусрет на програму је од 19 часова. Дан касније, недеља 24. март, на програму су сусрети за треће место и велико финале које је на програму од 18 часова.

Пред полазак у Цеље на завршни турнир регионалног такмичења тренер наших кошаркашица Драган Вуковић је кратко изјавио:

ККЖ Црвена звезда Комбанк Београд

– „ВАБА лига је последњих неколико година постало једно веома симпатично такмичење. Мени је драго што смо ми свак године у том такмичењу све бољи и бољи“.

Тренер подгоричке екипе Горан Бошковић био је знатно речитији:

– „Очекује нас један захтеван и неизвестан турнир. Фаворити су домаћин Цинкарна Цеље и екипа Берое које имају знатно већи буџет, већи фонд играчица, али и искуства играња међународних мечева. Што се тиче Црвене звезде и нас шансе су подједнаке. У лигашком делу Звезда је славила у Београду, а ми у Подгорици, тако да ће у Цељу одлучити нијансе. У односу на претходну сезону када смо освојили титулу наша екипа је остала без четири важне играчице. Понављам, Црвена звезда и ми имамо подједнаке шансе да се нађемо у финалу. Борићемо се од првог до последњег минута, а ако нам се укаже прилика покушаћемо да се у Црну Гору вратимо као победници ВАБА лиге.“

Ж.К.К. Будућност Бемакс Подгорица

– Регионална ВАБА лига, полуфинале:
ККЖ Црвена звезда Комбанк (СРБ) – Ж.К.К. Будућност Бемакс (ЦГ) – 15 часова
БК Берое Стара Загора (БУГ) – ЖКК Цинкарна Цеље (СЛО) – 19 часова

Повезане вести

Leave a Comment