Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Шампионски ген Звездиних играча

Дуелом против Мачве, шампион Србије наставиће пут ка одбрани титуле уз амбицију да освоји дуплу круну, а међу изабраницима Владана Милојевића прегршт је играча који су већ неколико пута подизали шампионски пехар.

Пут до трофеја добро је познат већини првотимаца Црвене звезде, али су поједини стазе до признања већ прилично утабали.

Најбогатију трофејну витрину има Немања Милуновић који је у Белорусији освојио четири државне круне носећи дрес БАТЕ Борисова, три Суперкупа и један Куп Белорусије.

Црвено-бели штопер је већину признања побрао у сарадњи са Мирком Иванићем који се може похвалити са три титуле, два Суперкупа и једним Купом.

Са шест трофеја Иванић дели друго место са Ненадом Милијашем који је све тимске успехе остварио у дресу Црвене звезде, а може се похвалити са четири титуле и два Купа Србије.

Капитена црвено-белих у стопу прати његов заменик Вујадин Савић који је освојио два шампионата и Куп у Молдавији, као и по једну титулу и Куп у Србији.

Завидан учинак имају и Милан Борјан и Лоренцо Ебисилио са по четири трофеја. Поуздани чувар мреже освојио је три титуле у Бугарској и једну у Србији, док је холандски фудбалер две шампионске круне освојио у матичној земљи, а две на Кипру.

Шампионски ген црвено-белих додатно охрабрује уочи предстојећих изазова на путу ка дуплој круни. Први наредни је против Мачве 30. марта на нашем стадиону „Рајко Митић“, у оквиру 28. кола Суперлиге.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment