Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Дејан Давидовац и Billy The Kid за победу и вођство у серији!

Црвена звезда- Партизан 106:101 продужетак (21:11, 15:24, 24:28, 25:22, 21:16)

У првој утакмици полуфинала плеј-офа Црвена звезда је после продужетка успела да сломи Партизан, у сјајној утакмици која је обиловала свиме што кошарку чини краљицом игара и која је вечерас имала неколико хероја.

На самом почетку осетило се колику важност носи са собом први меч плеј оф рунде. И једна и друга екипа почеле су веома стегнуто што се могло видети по великим промашајима из изгледних позиција. Звезда је утакмицу започела прилично лоше ослањајући се на шут за 3 поена. Тачније, прва четири шута била су изван линије за 3 поена од чега је капите Лазић покушао 3 пута и сва 3 пута промашио као и Регланд у међувремену. Захваљујући великој борбености и мотивисаности Фајеа, Звезда је успела да премости лошије отварање утакмице и да врло брзо дође до резултатске предности. Успео је наш револвераш Берон да веже 8 поена за редом, од чега две тројке, па се наш тим одлепио на 13:5. То је дало крила нашим кошаркашима, који су у истом ритму наставили да играју. У одбрани су наши кошаркаши играли изузетно добро, преузимајући све па је Партизан веома тешко налазио пут до коша. Звезда је на прву паузу отишла са предношћу од 21:11.

Другу четвртину Партизан отвара тројком Николића и поенима Лендејла али веома брзо Звезда узвраћа ударац и то преко изузтено расположеног Риверса. Тамо где је стао Берон наставио Кеј-Си решетајући кош противника на различите начине. Риверс је у тим тренуцима преузимао и организацију игре наше екипе а остаје жал што његов сјајан продор и асистенцију Оџо није реализовао већ му је при закуцавању лопта испала из руку. Звезда је у првом полувремену стекла максималних 30:19. Међутим, од тог тренутка креће серија Партизана који тројкама Ренфроа и Загорца хвата прикључак док са друге стране наши кошаркаши почињу да греше. Финиш друге деонице протекао је у веома лошој организацији нашег напада чему је, сигурно, кумовала и повреда Регланда, који је током првог дела меча задобио ударац. Звезда је у првом полувремену веома лоше изводила слободна бацања те је, делимично и због тога, Партизан на полувремену отишао са -1 односно 36:35.

У наставку-преокрет. За тили час је Партизан преузео контролу резултата и повео са 10 поена предности. У првој половини треће деонице ништа није полазило за руком нашим кошаркашима. Лоша игра у одбрани и неораганизовани напади кумовали су стеченој предности Партизана. Још када се на то додају два браза фаула свирана Берону увукла се нервоза. Томић је тада увео Давидовца и Човића уместо повређеног Регланда. Управо је Филип Човић био весник преокрета. Везаним поенима је успео да стабилизује нашу екипу и спречи даље повећање вођства противника. А онда је Давидовац заиграо своју игру везао је две тројке за топљење предности, на његове поене надовезао се и момак из сенке-Добрић који је најпре флоутером спустио разлику а онда и на истеку треће четвртине погодио тројку на тројку Маринковића. У последњој четвртини Давидовац је маниром Бодироге наставио да плеше и држи кошаркашку клинику враћајући Звезди предност. Имао је у тим тренуцима велику помоћ и у Човићу који је погодио сјајну тројку за +5 и експлозију у црвено-белом Пиониру. Од тада, ушло се у резултатску клацкалицу а Звезда је у неколико наврата пропуштала шансу да преломи меч. Уместо да буде један од хероја, Човић умало није постао трагичар када је на 40 секунди пре краја и +4 узео непотребно шут за три поена и промашио при чему је Маринковић погодио тројку. На -1 Човић погађао прво и промашује друго слободно бацање остављајући тако шансу Партизану. Ренфро је лако решио 1 на 1 ситуацију са Оџом и полагањем изједначио. Звезди је остало нешто више од две секунде за напад након тајмаута Томића. Томић је одлучио да Риверс решава. Кеј Си је добио лопту на периметру, добро финтирао али и промашио шут са полудистанце па се отишло у продужетак.

Продужетак је почео резултатском клацкалицом погађали су Лендејл и Ренфро са једне и Човић са друге стране. Снажан ветар у леђа Звезда је потом добила од Давидовца који је сјајном финтом изабцио из тежишта Н.Јанковића и погодио под фаулом. Након реализованог бацања поентирао је и Загорац флоутером. У наставку снажан фаул Сија ударањем по рамену Перпероглуа ,где није био ни близу лопте већ с намером да спречи сигурне поене нашег играча, судије су окарактерисале као обича фаул али зато у следећем нападу нису имали куд када је , маестрални Берон побегао својим чуварима и при полагању био повучен за руку од стране играча- који по правилнику такмичења није ни могао да игра вечерашњу утакмицу због искључења с претходне-Гагића. Били је погодио бацање а потом и шут за два и славље је могло да почне.

Наравно, ово је тек први меч у серији али је притисак у вечерашњој утакмици био на нама и од есенцијалне важности је било победити и лопту притиска пребацити на играче Партизана, који ће осим климања, главу морати да употребе и у друге сврхе на наредној утакмици.

Београд – Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 5.989. Судије: Илија Белошевић, Дамир Јавор, Томислав Хордов.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 6, Човић 16, Перпероглу 4, Давидовац 18, Лазић 5, Фаје 2, Берон 23, Добрић 8, Симанић, Риверс 12, Цирбес 6, Оџо 6. Тренер: Милан Томић.

ПАРТИЗАН: Н. Јанковић 8, Пејџ 3, Си 9, Маринковић 20, Јарамаз 1, Величковић 11, Загорац 10, Ренфро 14, С. Јанковић 4, Лендејл 17, Гагић, Николић 4. Тренер: Андреа Тринкијери.

Повезане вести

19 comments

Zvezdas u srcu мар 24, 2019 at 14:17

Bravo MOMCI,igrate srcom.O treneru necu ni jednu rec.

Reply
Dragan мар 24, 2019 at 00:14

Sjajna pobeda s obzirom da smo igrali bez centara i bez normalnog trenera koji izvodi iz igre igrača preokreta Dobrića posle 8 koševa postignutih zaredom i ne vraća ga u igru i koji opet na 2 koša razlike za nas, na 15 sekundi pre kraja ne pravi faul, da imamo mi poslednji napad, nego groblje postize koš(srećom nije bila akcija za trojku i Marinkovica) 2 sekunde pre kraja…stoga:sjajna pobeda!!! I još nešto: da Lendejl igra za nas bilo bi(čak i sa ovim našim šuntavim trenerom)na svakoj utakmici lagano 10 do 15 razlike za nas!!! Pa nešto mislim da napravimo jedan trejd ako može – da damo Cirbesa, Odzu, Fajea i Simanića za Lendejla…

Reply
Backo мар 24, 2019 at 22:58

Bitadze na 5, Lendejl na 4! Bog da nas vidi! 🙂

Reply
Dragan мар 24, 2019 at 23:02

Vrh…tad nam trener i ne treba…mogao bi ekipu da vodi Perperoglu…recimo…

Reply
MILOS RANKOVIC мар 23, 2019 at 23:30

RADUJEMO STO MOZEMO DA SE VRATIMO POSLE MINUS 11,TESKA PSIHICKA UTAKMICA,BOLJI SMO OD NJIH PUNO I TO CEMO DOKAZATI,A SAD ONO DRUGO PRVO NEZNAM KOJE DAO PRENOS NA O2 KANALU SAD SAM GLEDAO ONAJ REPORTER MILOS SARANOVIC TO JE TAKVO GROBLJE I STETOCINA DA JE TO CUDO,IMAM JEDNU RECENICU ZA TEBE POSTO SI IZVREDJAO NAS DELIJE KAKO SMO NEKULTURNI I BEZOBRAZNI JA TI SAMO KAZEM J……O TVOJ PARTIZAN I U SUBOTU,DRUGO ISKRENO DRAGO MI JE STO IM SE KAPITEN POVREDIO,NIKAD NIJE OSUDIO NAPAD NA COVICA I NJEGOVU SUPRUGU E SAD TI SE VRATILO PUNO MI SRCE,TRECE MARINKOVIC TI SI JEDAN MALI P…R KOJI SAMO ZNA DA CMIZDRI NULA SI OD IGRACA I NEMAS M..A,LAKO JE SA PARKETA IZADJI NAPOLJE KAD SI TAKO OPASAN,I ZA KRAJ IMATE TRENERA KOJI NE DA NIJE POSTEN NEGO BEZOBRAZAN CISTA NETSPORTSKA NA BERONU ON PROTESTUJE UZAS,BRAVO ZA BRACU DELIJE

Reply
Nenad Popovic мар 24, 2019 at 02:16

Brvo majstore, svaka ti je na mestu. Ostar si, ali si u pravu! Nenad Popovic

Reply
Србин са Космета мар 23, 2019 at 23:30

Мислим да они неће издржати притисак и да ћемо да их добијемо на „њиховом“ терену!
За вечерашњу победу,момци хвала!

Reply
RODJENI мар 23, 2019 at 22:38

Hvala Beronu danas do neba, ali Covic i Davidovac dobise ovo!!! Vec sam jednom rekao partizan ne moze bolje od ovoga, ovo je njihov plafon, a mi sigurno mozemo! Sta reci o utakmici gde je Covic bio najbolji kad je trebalo, 12 promasenih slobodnih bacanja i vise manje bez centara! Pobeda se pise hvala Bogu! ZVEZDA JE ZIVOT SVE DRUGO SU SITNICE!!!

Reply
Josif мар 23, 2019 at 22:29

И да незаборавим све пљуваче магистровог сина т.ј Стива Неша(за сиромашне)који је испоручио 16поена и 10 асиста ваљда је заслужио бар миран викенд.позз

Reply
Dragan мар 24, 2019 at 00:36

Filip kao Moka Slavnić iz najboljih dana. I odbrana, i šut, i energija, i srce…Fantastično!

Reply
Mississauga мар 23, 2019 at 22:27

Gospodine Tomiću , vi nemate pojma !

Reply
Dragan мар 24, 2019 at 00:31

Tomic nas vukao i vukao ka porazu, ali zeznuše ga Davidovac, Čovke i Bili!!!!! Svoj bes što nismo otišli na minus 15, šarlatan Tomić iskalio je na Dobriću koji je na 10 razliku za groblje preokrenuo utakmicu i šarlatan ga povukao iz igre i nije ga više vraćao!!!

Reply
Србин са Космета мар 24, 2019 at 07:23

Победили смо,али Томић је доносио одлуке,које су могле да нас одведу у пораз!
Пуно празних столица!?!?
Ајде да их згазимо,па за финале мобилизација свих звездаша!!!

Reply
Nenad Popovic мар 23, 2019 at 22:23

Pritisak je bio na nama i nekako smo dobili, ali i dalje je igra onakva kakvu ne zelimo. Glodari su mogli da nas dobiju i to zahvaljujuci nasim greskama, ali nije ni njima svaki dan srecan. Stalno pisem negativno o Tomicu i ni sada nisam promenio stav, iako smo dobili. Nekako se veceras snasao i sreca, pa je shvatio da samo domaci igraci ginu za svoj klub u ovakvim utakmicama, sto se i veceras pokazalo. Beronu sve pohvale! Nazalost i o Simanicu pisem cesto i jako mi je tesko da opet moram da ponovim, da od njega nikad nista nece biti veliko. Ostace prosecan ligaski kosarkas. U Subotu opet sa Partizanom… Onaj limenko ce ih napujdati, drogirati i ko zna sta jos.. Napravice ludacku atmosferu i ako se ekipa pravilno spremi, narocito na polju psihe, mogli bi da ih opet dobijemo, jer sada ce pritisak ipak biti na njima. Tomicu pazi sta radis!!!! Pozdrav svim pravim Zvezdasima!

Reply
Darko мар 24, 2019 at 00:20

Sve si u pravu…a posebno ovo da će sektaši napraviti ludačku atmosferu za razliku od nas koji osim sjajne koreografije nismo čestito ni navijali. Niti zviždanje i onetanje grobara kada inaju napad, niti gromoglasno bodrenje naših…a bilo nas 7.000. Navijalo se kao na takmičenju osnovnih škola u košarci. Sramota!!!!

Reply
Nenad Popovic мар 24, 2019 at 02:21

Darko, u pravu si.. Ja sam to hteo da napisem, ali sam u zurbi zaboravio. Nije bilo neko navijanje i to mora da se promeni. Pozdrav, Nenad Popovic.

Reply
Josif мар 23, 2019 at 22:14

Честитке момцима на заслуженој победи!Све се у животу врача,нама се вечерас вратило за несреќно изгубљени куп у Нишу.Да не образлажем сада детаље,опет је више критика него похвала,обратло се окретало накрају је коцка стала на црвено-бело.Притисак је на њима,нека они размишљају.позз

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 23, 2019 at 22:01

nekad Willy sada Billy….tako je bre..deri ustaše

Reply
Veteran Sever мар 24, 2019 at 00:24

Posteno….igrač utakmice je mali Čović. Potom Davidovac i Dobrić. Bili je finalizovao ono sto su odradili prethodna trojica koji su uzeli stvar u svoje ruke na 10 razlike za groblje. Faje, Cirbes, Perperoglu i Simanic – dno dna!

Reply

Leave a Comment